Sorgun’da 8 gün boyunca yaygın ve sargın eğitim metotlarını kullanarak farklı etkinlikler ve faaliyetlerle 12 ülkeden toplam 50 katılımcıya istihdam ve kariyer planlaması, girişimcilik, iş ve meslek konusunda rehberlik, öz geçmiş hazırlama, iş bulma araçları, liderlik gibi yeni nesil is bulma stratejileri ve mülakat teknikleri eğitimi hizmetleri verildi. 
Proje etkinlikleri hakkında bilgi veren Sorgun Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz; “Katılımcıların birbirlerine kaynaşmaları için takım çalışma aktiviteleri, Kurumların birbirlerini daha iyi tanıyabilmeleri için Organizasyon Fuarı yaptık. Avrupa Gençlik Politikaları, Eurostat ve TUİK verileri, Youthpass, Europass CV, CV hazırlarken yapılması ve dikkat edilmesi gerekenler, Forum Tiyatro ile İş mülakatı, Erasmus+ Gençlik Programı, Eurodesk, Avrupa Gençlik Portalı, Ülkelerin Gençlik istihdamı hakkında iyi uygulama örnekleri gibi faaliyetler yaptık. Yine İŞKUR İl Müdürlüğünden 2 uzman tarafından Ülkemizde ve Bölgemizdeki geç işsizliği ve çözüm politikaları üzerine bilgi alışverişinde bulunuldu. KOSGEB il Müdürü ve uzmanları tarafından katılımcılara Girişimcilik eğitimleri ve Gençlere sunulan imkânlar hakkında bilgilendirme yapıldı. Bozok Üniversitesi ziyaret edilerek Öğretim üyeleri tarafından Üniversite hakkında bilgiler verildi ve Üniversitenin gençlere sunduğu hizmetler, kariyer danışmanlığı ve girişimcilik üzerine verilen faaliyetler anlatıldı. Sorgun Belediye Başkanlığı, Sorgun Gençlik Merkezi ziyaret edilerek kurumların gençler için yapılan çalışmaları hakkında bilgiler alındı. Son olarak İlçedeki Protokol üyeleri, iş adamları, ilgili kamu kurumları ve STK’larla katılımcılar buluşturularak bir Panel yapıldı. Panelde ilçedeki genç işsizlik sorunları, Gençlik ve istihdam politikaları görüşüldü. 12 farklı ülke demek 
12 farklı kültür demek. Birbirimizin kültürünü daha yakından tanımak için her akşam farklı etkinliklerle katılımcılar kültürlerini tanıttı. Proje sonunda katılımcılar Youthpass sertifikası verildi. Projenin sonunda tüm ülkelerin desteğiyle bir istihdam ve istihdam politikaları üzerine sonuç kitapçığı hazırlanmasına karar verildi. Bu kitapçık tamamlandıktan sonra ilgili kurumlara sunulacaktır” dedi.
Uğuz, projeye katkılarını esirgemeyen Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş’a, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’e, Bozok Üniversitesine, Yozgat İŞKUR İl Müdürlüğüne, Yozgat KOSGEB İl Müdürlüğüne, Sorgun Gençlik Merkezine, Proje Eğitmenlerine, tüm katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim