Rıza Kayaalp Spor Salonu’nda gerçekleşen kutlama törenine Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı özgürlük hareketinin tüm yurda yayıldığını ve millette karşılık bulduğunu söyledi.
Oğuzhan Güneşer, özgürlük hareketinin zaferle sonuçlandığını hatırlatarak, “Bu zafer sonucu mukaddes vatan siz gençlere emanet edilmiştir. Paha biçilemez bir hazinenin emaneti siz değerli gençlerdedir. Bunu iyi korumak zorundayız” diye konuştu.
Gelecekte ülkenin kaderinin gençlerin elinde olacağını vurgulayan Oğuzhan Güneşer, “Sizler Türkiye’nin zenginliğisiniz. Dünya da söz sahibi olmak istiyorsanız medeniyetimize dayalı çalışmalar yapmak zorundasınız” dedi.
Oğuzhan Güneşer konuşmasını Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye vasiyetini okuyarak sonlandırdı.
Konuşmaların ardından Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi yöresel halk oyunu gösterisini sundu.
Daha sonra ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki sporcular çeşitli spor gösterileri sundu.
Özellikle okçuların ve minik cimnastikçilerin gösterileri vatandaşların beğenisini topladı.
Gösteriler halk oyunları ekibinin final gösterisiyle son buldu.

Editör: TE Bilişim