Sarıkaya’nın genç belediye başkanı Ömer Açıkel’in, başkanlık makamına oturur oturmaz hayata geçirdiği ilk icraatlarından biri ilçesine doğalgazı kazandırmak oldu. Seçim sonrası yoğun bir programla yürütülen çalışmalar neticesinde ilçeyi doğalgaza kavuşturacak gerekli belgeler Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na ulaştırıldı.
Belediye Başkanı Ömer Açıkel; “Gerekli belgeleri banka dekontu ile birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na teslim ettik. Başta kaymakam Yaşar Dönmez, il genel ve belediye meclis üyeleri, bütün siyasi parti ilçe başkanları, eski belediye başkanı Ali Osman Erbir, ilçe özel idare ve belediye personeli, Halk Bankası personeli olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizleri kırmayarak abone sayısına ulaşmak için fazladan abone olan hemşerilerime de şükranlarımı sunuyorum” dedi.

TÜRKİYE’DEKİ 7 İLÇEDEN BİRİ

Açıkel, öte yandan, Sarıkaya’nın doğalgaz kampanyasının uzatılmasının ardından aboneliği tamamlayan Türkiye’deki 7 ilçeden biri olduğunu anımsattı.
Sarıkaya Belediye Başkanı Avukat Ömer Açıkel, yerel seçimlerde miting meydanlarında söylediği sözleri tutarak doğalgazın ilçeye getirilmesi için var gücüyle çalışacaklarını ifade etti.
Açıkel, şunları kaydetti: “Bakanlar Kurulu kararıyla nüfusu on bini geçen ilçelere doğalgaz ulaştırılması konusundaki öngörülen şartları Sarıkaya ilçesi olarak yerine getirdik. Doğalgaz kampanyasının uzatılmasının ardından aboneliği tamamlayan Türkiye’deki 7 ilçeden biri olduk. Vatandaşlarımızın büyük bir heyecanla beklediği müjdeyi vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu konuyla ilgili gerekli belgeleri Enerji Bakanlığı Bağlı İlgili Kuruluşlar Dairesi Başkanlığı’na elden belgeleri teslim ettik. Bu konuda başta Kaymakamımız Sayın Yaşar Dönmez Bey, Eski Belediye Başkanımız Sayın Ali Osman Erbir Bey, İl Genel ve Belediye Meclis Üyelerimiz, siyasi parti ilçe başkanları, İlçe Özel İdare ve Sarıkaya Belediyesi personeli ve basın mensupları olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizleri kırmayarak abone sayısına ulaşabilmek için fazladan abone olan hemşehrilerime ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Özellikle, İstanbul’da yaşayan, Uşak Seramik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Tanış Bey’e, yine Şen Metal İnşaat’ın sahipleri Orhan Şenol ve Soner Şenol Bey’e, İstanbul ziyaretinde bize eşlik eden Deredoğan köyü eski muhtarı Savaş Şenol Bey’e ve taahhüt ettiği üzere eksik kalan abonelik kısmını tamamlayan Osman Gözan Bey’e teşekkür ediyorum. Bu hizmetten bütün Sarıkayalı vatandaşlar yararlanacak. İlçemizin ekonomisi canlanacak ve vatandaşlarımız çok rahatlayacak. İlçemize böyle bir hizmetin kazandırılmasından dolayı şahsım ve Sarıkayalı vatandaşlarımızın adına çok mutluyum. Bu hizmet sayesinde ilçemiz, yeni bir ivme kazanacak ve daha farklı yatırımlar yapılacaktır. Bundan sonra annelerimiz, babalarımız, kardeşlerimiz rahat bir şekilde evlerinde sağlıklıca yaşayacaklardır. Tekrardan bu hizmetin ilçemize gelmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, kendilerinden Allah razı olsun diyorum.”

Editör: TE Bilişim