Akdeniz Üniversitesi’nin başarılı dekanı rektör adaylığını açıkladı:

Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Matematik Bölümü Öğretim Üyesi, hemşerimiz Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, 15 Nisan’da yapılacak rektörlük seçimlerine aday olduğunu açıkladı. Ergin, üniversite anlayışının; ‘Bulunduğu yöre halkı ile bütünleşmiş, bölge ve ülke problemlerini bilen, bunlara özgüven üretebilen, mensubu olmaktan herkesin mutluluk duyduğu…’ diye devam bir çok önemli unsurdan oluştuğunu söyledi.

Bozok Üniversitesi Rektörlük adaylığını dün sabah Grand Eser Hotel’de düzenlediği sabah kahvaltısında basın mensupları ile paylaşan Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, dolu dolu iki saat süren etkili bir konuşma yaptı.

‘YOZGAT’TAN KOPMADIM’

            18 yaşına kadar Yozgat’ta yaşadığını ve bu yaşından itibaren her zaman üzerine bir şeyler koyan, kendini geliştiren ve doğduğu toprakların gerçekleri ile yaşayan bir Yozgatlı olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında Ergin, ‘Üniversite anlayışı’, ‘Yönetim anlayışı’, ‘Eğitim-öğretim ve araştırma vizyonu’, ‘Projeleri’, ‘Yeni kurulacak birimler’ ve ‘Kaynak’ başlıkları altında topladığı konuşmasında önemli bilgiler aktardı.

ÖZGÜVEN

EĞİTİMLE OLUŞUR

            Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin öz güveni yüksek bir toplum için, bilginin üretilmesi ve yayınlanmasına, araştırma, eğitim ve inovasyonun özendirilmesine ihtiyaç olduğunu söyledi.

            Bozok Üniversitesi’nin bilimin ışığında, bilimsel yöntemlerle, çağı doğru algılayarak etkin kurallar çerçevesinde, evrensel bilime katkı sağlayacak araştırma ortamı oluşturulması gerektiğini ifade kaydeden Ergin; “Türkiye’nin gelişen dünyada yerini alması, ekonomik ve sosyal gelişmesini daha ileri aşamalara ulaştırması ve ekonomimizin hızla bilgi ekonomisine dönüştürülmesi için bilim ve teknolojiden stratejik bir araç olarak yararlanılması zorunludur. Bu bağlamda, Bozok Üniversitesi’nin tüm bilim alanlarında, üzerine düşeni layıkıyla yapabilmesi için gecikmeksizin uygun ortam ve alt yapı hizmetlerini bir an önce tamamlama zorunluluğu vardır” dedi.

ŞEFFAFLIK,

HESAPVERİLEBİLİRLİK

            Üniversitenin bazı birimlerinin oluşmadan veya gelişmeden, sağlıklı ve bütüncül bir atılımın gerçekleşmesinin beklenemeyeceğini vurgulayan Ergin, hedeflerine de değindi.

            Ergin, kendi içinde hoşgörü, huzur ve güven ortamını oluşturmuş, her türlü sosyal ve kültürel gereksinimleri karşılayabilen, mensubu olmaktan herkesin mutluluk ve onur duyduğu bir üniversite anlayışının olduğunu belirterek, yönetim anlayışının ise temelinde katılımcılık, şeffaflık, hesap verebilirlik, eleştiriye açıklık, adalete, insana, emeğe ve özlük haklarına saygı, hoşgörü ve demokrasinin oluşturacağını söyledi.

            Rektörlük, makamının tamamen yol gösterici ve zorlukları aşıcı bir yaklaşıma rehberlik yapacak, bütün yönetsel kararların yasalar çerçevesinde ve hukuk kuralları içinde kalmasının kurumsallaşmanın temelini oluşturacağını ifade eden Ergin, projelerinden de bahsetti.

ÇAĞ ATLATACAKPROJELER

            Ergin’in detayları ile anlattığı projeleri şu başlıklardan oluşuyor: “Uluslararası Akreditasyon Projesi, Ölçme ve Değerlendirme Merkezi Projesi, Çocuk Hastanesi Projesi, Kültürel ve Sosyal Gelişim Projesi, AR-GE Bilimsel Gelişim Projesi, Üniversite-Kent İlişkilerini Geliştirme Projesi, Sağlık ve Biyo-Medikal Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi Projesi, Uluslar arası Soysa-Kültürel Organizasyonlar Merkezi Projesi, Ulusal ve Uluslar arası Basım ve Yayım Merkezi Projesi, Sanal İş-Kur ve Haberleşme Ağı Projesi, Üniversite Toplu Konutları Projesi.”

            Bozok Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, göreve gelmesi halinde yeni bölümler kuracağını söyledi. Akdeniz Üniversitesi’nde kurduğu, bazıları Türkiye’de ilk olan bölümlerden örnekler veren Ergin, el birliği ile, taşın altına el koyarak üniversitenin Türkiye’de hak ettiği yere gelmesinin gayretinde olacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim