Sorgun Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Mustafa Sülbi,  gelir testi yaptırmayanları uyardı: “Gelir testinizi mutlaka yaptırın.”
Gelir testi yaptırmadığı için aylık primi 2012'den beri 288 liradan hesaplanan sigortalılara biriken borçtan kurtulmak için verilen 6 aylık ek sürenin 31 Mart dolacağını hatırlatan Sülbi; 
“2015 yılının, yeni çıkan torba yasayla birlikte sosyal güvenlik ve çalışma hayatı açısından bazı yenilikleri de beraberinde getirdi. TBMM tarafından uzun çalışmalar sonrası çıkarılan torba yasada sosyal güvenliğe ilişkin yapılan düzenlemelerin birçoğu bu sene yürürlüğe girecek. 2014'ün son günlerinde verilen Anayasa Mahkemesi kararı sonrası memurların emekli ikramiyesinin akibeti de bu sene belli olacak. Bu senenin, sayıları yüz binleri bulan gündelikçiler açısından en önemli özelliği, ayda 10 günden fazla çalıştırılan kişiler için sigorta zorunluluğu getirilmesidir. Gelir seviyelerinin tespit edilebilmesi için tanınan sürelerde gelir testi yaptırmayanlara, en yüksek prim tutarı üzerinden borç çıkartıldı. 2012 yılından beri yükümlülüğünü yerine getirmeyen kişilerin biriken borcu çok yüksek rakamlara ulaştı. Üstelik bu kişiler sağlık hizmetlerinden de yararlanamıyorlar.Gelir testini yaptırmadığı için en yüksek prim rakamı üzerinden SGK'ya borçlu duruma düşen kişi sayısı 5 milyon 300 bini aşıyor. Bunların SGK'ya borcu ise 9 milyar lirayı buluyor. Torba yasayla, gelir testi yaptırmamış kişiler için altı aylık bir süre tanındı. Bu süre 31 Mart 2015 tarihinde dolacak" dedi.
Sülbi, vatandaşların, herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için, bu tarihe kadar bulundukları yerleşim yerindeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gelir testi başvurusu yaptırmaları gerektiğinin altını kaydetti.

Editör: TE Bilişim