Sorgun İlçesi'ne bağlı Gedik Hasanlı Beldesi'nde yapılan çalışmalar beldenin çehresini değiştirecek boyutlara ulaştı. Belediyenin örnek çalışmaları beldeyi örnek olmaya emin adımlarla götürüyor.
    Adım Adım Anadolu Televizyon ekibiyle birlikte bu beldeye giden gazetemiz köşe yazarı Ahmet Sargın, beldeye yapılan hizmetleri yerinde görerek, Belde Belediye Başkanı Halil İbrahim Soysal'la görüştü.
    Gedikhasanlı Belediye Başkanı Halil İbrahim Soysal hayırsever iş adamı Bilal Şahin'in beldeye yaptığı hizmet binalarını gezdirerek tanıttı ve iş adamı Bilal Şahin'e çok şey borçlu olduklarını dile getirdi.
    Soysal; “İş adamı Bilal Şahin burayı örnek belde yaptı, hizmetlerle donattı, kendisini teşekkür ediyoruz” dedi.
    Gedik Hasanlı Gelingüllü Barajı'nın sonunda orta halli bir köy olarak gözüküyor. Belediyelikolan Gedikhasanlı'da hizmet İş Adamı Bilal Şahin'le başlamış. Köyün her noktasında Bilal Şahin'in bir eseri mevcut.
    Gedik Hasanlı'ya girişte sizi kemerli kuşaklı iki dev giriş kapısı karşılıyor. Hemen yanında gökdeki gibi yükselen saat kulesi size selam duruyor. İki çift at heykeli tüm ihtişamıyla Gedikhasanlı'ya girenleri kontrol ediyor. Yol boyunca eşlik eden taşlar sizi beldenin içine taşıyor.
    Selçuklu mimarisiyle yapılan üstü kapalı geniş bir alana yayılmış halde 10  adet köy çeşmesi beldeye ayrı bir güzellik katmış. Dere boyunca devam eden küçük akarsuyun üzerine kurulmuş olan köprülerayrı bir hava katmış beldeye Modern Camisi, toplantısalonu, Köy Konağı, abdest alma yerleri ile şehirde örneğine az rastlanan binalar dikilmiş Gedikhasanlı beldesine.. Cenaze yıkama ve cenaze namazı, kılma yerine hayran kaldığımızı ifade etsek sizi yanıltmamış oluruz.
        Mehmet Şakir Efendi adına yapılan, türbe, mescid, küllüye ve mermer mezarlar bizi alıp büyük şehirlere götürdü. Külliye çevresinde görülen hizmetler mekanı Mezarlık alanı olmak tan çok, bir fabrika alanına çevirmiş. Mehmet Şakir Efendi Türbesi örnek bir mezarlıkta geniş bir alanı olarak tanzim edilmiş. Mezarlıkta geniş bir alanı içine alan çevre düzenlemesi göz alıcı boyutlarda. Muhteşem bir ilköğretim okulu, okul lojmanları, İmam Lojmanları, teknolojik aletlerle donatılmış sınıflar ve akıllı sınıf tahtaları, bilgisayar odası, Kütüphanesi, Köy odası, örnek köy evleri ile Gedihasanlı'da hizmetlerin dolup taştığına tanık olduk. Her adımda iş Adamı Bilal Şahin'i anarak yapılan hizmetlerin unutulmayacak boyutlarda olduğuna şahitlik ettik.Gedikhasanlı Beldesi Belediye Başkanı Halil İbrahim Soysal ve Muhasebe Köksal Suntay eşliğinde yapılan hizmetleri yerinde görüp Bilal Şahin'i hizmetlerinden dolayı taktir ettik.
Editör: TE Bilişim