Türkiye'nin en fazla hububat ekiminin yapıldığı dördüncü il konumundaki Yozgat'ta bu yıl 3 milyon 820 bin dekar alana hububat ekildi. Yağışların gecikmesiyle ve don görülmesi sonucu ciddi bir sıkıntı ile karşılaşan Yozgat çiftçisi, daha fazla zarar etmemek için bunaltıcı sıcaklara rağmen mücadelesini sürdürüyor. 290 bin dekar alanda dolu afetinin görüldüğü Yozgat'ta verimin yüzde 30 oranında düşük olduğu kaydedildi.
Aşırı sıcaklardan bunalan çiftçi, hububat hasadını bir an önce tamamlayabilmek için gecenin serinliğine sığınmak zorunda kaldı. Bölge çiftçilerinden Şevket Yüksel, Ramazan ayı ile birlikte gündüzleri aşırı sıcak olmasının biçerdöverlerle hasat yapılmasını engellediğini belirtti. Yüksel, şöyle dedi:
"Sıcaklar nedeniyle çalışma tempomuz düşüyor. Öğle saatlerinde ise gölgeye çekilmek durumunda kalıyoruz. Hasadında biran önce tamamlanması gerekiyor. O nedenle gece çalışıyoruz. Akşam iftar ile sahur arasında gerçekleştirdiğimiz çalışma gündüz yaptığımız çalışmaya oranla en az 2- 3 kat fazla oluyor."

Editör: TE Bilişim