Gaziler Günü etkinlikleri Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10:00’da çelenklerin Atatürk büstüne sunulması ile başladı.
    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in günün anlam ve önemini belirten mesajı okundu. Daha sonra kürsüye gelen Gazi Uzman Çavuş Ömer Güran, 2002 yılında çıkartılan yasa ile 19 Eylül’ün Gaziler Günü olarak kabul edildiğini söyledi.
    “Biz gaziler bu unvanı alırken süngünün ucunda merminin vızıltısında, torpilin, torpidonun, bombanın içinde bulunduk. Sıkıntılı günler geçirdik, hep vatan dedik” diye devam eden konuşmasında Güran şunları söyledi: “Yüksünmedik, acı çektik, ulusumuz gözümüzün önüne geldi ve acılarımızı unuttuk. Hep vatan ama hep vatan dedik, helal olsun akan ve akacak kanlarımız dedik. Kollarımız arasında şehit olan arkadaşlarımızı, komutanlarımızı kucakladık. Zaman geldi şehitlerin açık gözlerini ellerimizle kapattık, kefen oldum. Niye bende yanına gidemedik diye gözyaşı döktük. Hiç pişmanlık duymadık, pişman da değiliz. Sonunda gazamız mübarek oldu. Uğrunda savaştığımız devletimiz bizleri gazilik onuru ile onurlandırdı.”
    Cumhuriyet Meydanı’ndaki program Şehit Aileleri Derneği ve Yozgat Şehitliğinin ziyareti ile sona erdi.
    Gaziler Günü etkinliklerine Yozgat Valisi, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, Ak Parti İl Başkanı Avukat Fahri Açıkgöz, askeri erkan ve bürokratlar katıldı.
Editör: TE Bilişim