Akdağmadeni ilçesinde Namık Kemal İlköğretim Okulu önündeki Atatürk büstüne çelenklerin konulmasıyla başlayan anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.
     Günün önemini belirten konuşmasını yapan Jandarma Başçavuş Zekeriya Nergiz, ''Mensubu olmakta iftihar ettiğimiz yüce Türk milletinin kahraman evlatları Çanakkale'de düşman karşısında mucizeler yaratarak destanlar yazmışlar, savaşın silahla değil, ancak ve ancak milli bir ruh ile kazanacağını dünyaya öğretmişlerdir. Vatan ve bayrağı için şehit veya gazi olan kahraman askerleri bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz'' diye konuştu. Anma programına, ilçe Kaymakamı Hüseyin Engin Sarıibrahim, Belediye Başkanı Suphi Daştan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ender Güleç, Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Ünlü, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve okul müdürleri katıldı.
SORGUN-
     Sorgun'da hükümet konağı yanındaki Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalara Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Garnizon Komutanı Personel Yarbay Zafer Erşahin, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Jandarma Komutanı Üsteğmen Murat Demir, daire müdürleri ile gaziler katıldı.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlama programında gaziler adına Nail Erol bir konuşma yaptı.
     Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, bu vatan için savaşlara katılmış gazilerimizin bu önemli günlerinde onlarla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.
     Kaymakam Kılıç programa katılan tüm gazilere hediye takdim etti.
ÇEKEREK-
     Çekerek ilçesinde Gaziler Günü Töreni Atatürk Anıtı önünde yapıldı.
     Türk bayrakları ve Atatürk afişleriyle süslenen meydandaki törene İlçe Kaymakamı Hasan Doğan, Belediye Başkanı Duran Özkan, Garnizon Komutanı Vekili Hasan Sarıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Şeref Ermiş, İlçe Emniyet Amiri Sıtkı Temel, Çekerekli gaziler, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
     Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, günün anlamına ilişkin konuşmayı Garnizon Komutanı Vekili Hasan Sarıoğlu yaptı.
     Öğrenciler tarafından şiirler okunmasıyla sona eren törenin ardından Kaymakam Doğan, beraberindeki heyet ve Çekerekli gazilerle birlikte Kaymakamlık makamında toplantı düzenledi. İlçede Gaziler Günü dolayısıyla gün boyunca çeşitli ziyaretler ve etkinlikler gerçekleşecek.
Editör: TE Bilişim