Gazeteci Coşkun Kartal, Karşıyaka Mezarlığı'ndaki anma töreninde, eşi Fendiye Kartal'ın hastalığı süresince umudunu hiç kaybetmediğini ve çok güçlü bir şekilde mücadele verdiğini belirterek, "Mücadelesi sırasında hep yakınlarının, arkadaşlarının sevgisiyle beslendi. Bu sevgi, onu zorlu mücadelesinde ayakta tuttu. Şimdi de sizleri burada görüyorsa çok mutludur" dedi.

Fendiye Kartal'ın babası Bekir Kodal da kızının vefatının 1. yılında kendilerini yalnız bırakmayarak ziyarete gelenlere teşekkür etti.
25 Mart 1960'ta Yozgat'ta doğan Fendiye Kartal, Ankara Bahçelievler Cumhuriyet Lisesi ve Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesini bitirdi. Gazeteciliğe 1982'de Güneş Gazetesi'nde başlayan Kartal, daha sonra geçtiği Anadolu Ajansında siyasi partiler, Parlamento muhabirlikleri ile redaktörlük yaptı. Kartal, 2008'de emekli oldu. 
Fotoğrafçılık alanında da çalışmaları olan "Matruşka'nın Rüyası" ve "Tut Elimi Ne Olur" isimli 2 roman yazan Kartal, hastane anılarından oluşan yeni bir kitap yazmaya başlamıştı

Editör: TE Bilişim