Sorgun’da bu yıl ikincisi açılan ‘Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi Makine ve Ekipmanları Fuarı’ ilgi gördü. Açılışı Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç tarafından yapılan fuarı, Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Salih Karacabey, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Yozgat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir de gezdi. 
Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çiftçiler ve firma yetkilileri, açtıkları stantlarla ilgi odağı oldu. 4 gün süreyle açık tutulan farı yaklaşık 150 bin kişinin gezdiği belirtildi.
22-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen fuarla ilgili değerlendirmede bulunan Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, fuara 106 firmanın katıldığını belirterek “Bu yıl ikincisini tertiplediğimiz fuarımızın geçen yıl yaptığımız fuarımızdan daha da ileride olduğunu görmek bizleri ayrıca gururlandırmaktadır. İlk fuarımızda 3 bin metrekare alanda hizmet sunarken bu yıl bu alanı 3500 metrekareye çıkardık. İlk fuarımıza katılan firma sayısı 95 iken bugün bu sayı 106'ya çıkmıştır. Bizim için önemli olan göstergelerden birisi de ziyaretçi sayısıdır. Geçen yılki fuarımızı yüz bini aşkın kişi ziyaret etmiş, bu yıl bu sayının yüz elli bin civarında oldu" dedi. 
Arslan, konuşmasında fuara katılımları ile destek olan iş dünyasının güzide temsilcilerine de teşekkür etti. 

'EN İYİLERİ BİZDE"

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise, bu yıl ikincisini düzenlenen fuarın Yozgat’a ve Sorgun’a hayırlı olmasını dileyerek, 'yünyanın en iyi yeşil mercimeği Sorgun'da üretilir, yine nohut üretiminde de iddialıyız bizden daha iyisi yoktur. Buğday ve fasulye de ise ülke de büyük bir açığı kapatıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim