Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası'nın Ziraat Odası ile birlikte gerçekleştirdiği fuar üç gün sürdü. Fuarın kapanması nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, fuarın başarıyla tamamlandığını belirterek, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası, Pankobirlik ve Yozgat Pancar Ekiciler Kooperatifinin ana omurgasını oluşturduğu organizasyonda, Ticaret Borsası, Valilik, kaymakamlıkları, belediyeler, Şoförler Odası ve muhtarların önemli katkı sağladığının altını çizip, teşekkür etti.
     Nüfusunun büyük çoğunluğunu tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığı Yozgat'ta tarım ve hayvancılığa dair bir ufuk açmak, hedef göstermek, teknolojinin daha yakından görülmesi, tanınması ve çiftçilerin bilgilendirilmesi adına düzenlenen fuarın bu yıl itibariyle amacına ulaştığını bildiren Özışık, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     ''Bir ilk olmasına rağmen; il dışından alanlarında lider 56 firmanın iştirak etmesi, 16 bin civarında ziyaretçinin fuara katılım sağlaması sevindiricidir. Gerek fuara katılan firmaların gerekse ziyaretçilerin memnuniyetlerini ifade etmeleri, katılımcı firmaların şimdiden gelecek yıl için stant ayırtma taleplerinde bulunmaları, fuarda yaklaşık 7 milyon lira ticaret hacminin gerçekleşmiş olması ve fuarın kapanma saatine kadar bir tek katılımcı firmanın dahi standından ayrılmamış olması, gelecek yıllar adına bizi daha bir azimle, şevkle ve daha profesyonel çalışmaya itecektir.
     Bu yılki fuarımız, kendisi bir ilk olmakla beraber, gerek organizasyonu gerekse tanıtımı, açılışı ve fuar süresince sağlanan işbirliği ile sivil toplum kuruluşları, bürokrasi, yerel yönetimler ve basın yayın kuruluşlarıyla beraber; Yozgat ortak paydasında buluşarak, fuarın sahiplenilmesi, uyum içinde çalışılması adına da bir ilktir. Bu ilki gerçekleştiren tüm kurum ve kuruluşlarımızın bu tavrını önemsiyoruz. Bu birliktelik ve uyumun gelişerek, gelecek yıllardaki organizasyonlarda Yozgat Tarım ve Hayvancılık Fuarının, 'Marka Fuar' olmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Ayrıca bu işbirliği, uyum ve Yozgat hassasiyetinin, ilimizle alakalı her konuda da gösterileceğine olan inancımız tamdır.''
     Metin Özışık, Yozgat'ta ''Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'' kurulmasının kaçınılmaz olduğuna da işaret ederek, açıklamasını şöyle tamamladı:''Yozgat kalkınmasını tarım ve hayvancılık üzerinden sanayileşerek, hizmet sektörüne yatırım yaparak sağlayabilir. Ekilebilir arazi varlığımız ve hayvancılık potansiyelimiz bunu işaret etmektedir. Bu potansiyel biran önce harekete geçirilmeli ve ekonomiye artı değer katması sağlanmalıdır. Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile daha bilinçli, organize ve teknolojik gelişmelerden istifade edilerek tarım ve hayvancılık yapma adına ufuk açarken, Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile de tarım ve hayvancılık ürünlerinin, sanayiye aktarılarak bütünleşmiş sanayi tesislerinin kurulması, istihdam oluşturması ve ilimiz ekonomisine katkı sağlaması adına da, bu potansiyel değerlendirilmelidir.''
Editör: TE Bilişim