Çocuğu olmayan ve 10 yıl önce kocasını kaybettikten sonra, komşularının yardımı ile yaşayan Fitnet Çifçi Yeşilöz Mahallesindeki virane ve eşyası bulunmayan evinde beş kedisiyle birlikte yaşam savaşı veriyordu.
     75 yaşında olduğunu ifade eden Fitnet Çifçi, çocuğu olmadığını söyledi.
     Çifçi ''Belki çocuklarım olsaydı, bu duruma düşmezdim. Onlar ara sıra gelip bana bakarlardı. Ama Allah bana evlat vermedi ne yapayım. Kaderim böyleymiş. Bende sevgimi kedilere verdim. Onları evlatlarım yerine koydum. Anneleri bu minik yavruları benim bahçemde doğurmuş. Görünce dayanamadım. Alıp bakmaya başladım'' diye konuştu.
     Daha önce evine hırsızların girdiğini belirten Fitnet Çifçi, ''Benim neyimi çalacaklar bilmiyorum. Evimde hiçbir eşyam yok. Param derseniz hiç yok. Gene de bir insanın evine hırsız girmesi insanın çok ağırına gidiyor'' dedi.
     Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Emin Güler ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Fitnet Çifçi'nin, evine hırsız girdiğini ve evinin camlarına demir yaptırma talebinde bulunmak için kendilerine geldiğini belirtti.
     Güler, ''Durumu incelemek üzere Fitnet Çifçi'nin evine gittiğimizde içler acısı manzarayla karşı kaşıya kaldık. Olayı Sayın Kaymakamımız Levent Kılıç Bey'e aktardık. Kendisi talimat vererek yardımda bulunmamızı söyledi. Bir süre yardımda bulunduk. Ancak komşu yardımı ve vakıf yardımı ile olmayacağını anlayınca kendisini huzurevine yatırmak için ikna ettik. Bu gün işlemlerini tamamladık'' dedi.
     Hastaneden raporu alındıktan sonra Fitnet Çifçi'nin huzurevine yerleştireceğini kaydeden Güler, yaşlı kadının kedilerine de şimdilik bir komşunun bakacağını söyledi.
Editör: TE Bilişim