Yozgat’ta 30 yıldan bu yana eğitime önemli destekler ve katkılar sağlayan Final Dergisi Dershanesi, TEOG hakkında bilgilendirme semineri düzenledi.
Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere veliler yoğun ilgi gösterdi.
Yozgat Final Dergisi Dershaneleri Müdürü Mustafa Başer, 1985 yılından bu yana Yozgat’ta veli ve öğrencilere hizmet verdiklerini belirterek, başarılı öğrencilerin yetiştirilmesinde üzerlerine düşen çalışmaları yaptıklarını aktardı.
Eğitim sisteminde yapılan değişikliklere her zaman adapte olduklarına değinen Başer, eğitim çalışmalarında Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği müfredat üzerinden yaptıklarını dile getirdi. Başarılarının temelinde de bunun yattığını aktaran Başer, “Milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanına, milletine özveri ile hizmet eden, başarıyı hayatının bir parçası haline getirmiş bireyler yetiştirmenin hedefindeyiz” dedi.
Dershane olarak bol bol deneme sınavları yaptıklarını ifade eden Başer, 26 Kasım’da yapılacak sınavlara kadar denemeleri artıracaklarını sözlerine ekledi.
Yozgat Final Dergisi Dershaneleri TEOG Sınav sorumlusu Doğan Güldür, öğrencilerin ve velilerin yapması gereken çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Güldür, TEOG grubunda 300 öğrencilerinin bulunduğunu ve 15 şube ile hizmet verdiklerini belirtti. 8. sınıfta 215 öğrenciyle 11 şubede öğrenim gördüklerine vurgu yapan Güldür, “Öğrencilerimiz haftalık 10 saat ders görüyor ve sınırsız etüd programından yararlanıyor. Öğrencilerimize her branş için bir ders öğretmeni, etüt-soru çözüm çalışmalarında ise iki öğretmenimiz yardımı oluyor” dedi.

VELİYE GÖREVLER 
DÜŞÜYOR
Gündür, öğrencilerin sınava hazırlık sürecinde veliye önemli görevler düştüğüne dikkat çekti.
Ailenin öğrenci başarısındaki önemine odaklanan seminere katılan öğrenci velileri sınav konusunda bilgilendirildi. Veliler, çocuklarının okul ve sınav başarısını arttırabilmek için Güldür’den tavsiye aldı.  Velilerin büyük oranda katılım gösterdiği seminerde soruları yanıtlayan Güldür, ailenin yaklaşımının çocuk üzerinde olumlu-olumsuz etkilere neden olabildiğini belirterek; anne ve babanın sınav kaygısını arttırmamalarını istedi. 
Güldür, sınav ve okul başarısının eğitimin tüm aktörlerinin katıldığı bir çalışmayla gerçekleştirilebileceğine işaret etti.
Güldür ayrıca, 8. Sınıf öğrencilerine uygulanacak merkezi ortak sınavların tarihleri hakkında bilgi verdi.Güldür, TEOG’un birinci dönem 26-27 Kasım, ikinci dönem sınavlarının ise 29-30 Nisan tarihlerinde yapılacağını kaydetti.

Editör: TE Bilişim