Yozgat Final Okulları tarafından Bilal Şahin Gençlik Merkezi’nde bir kutlama programı gerçekleşti. Programa AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Danyal Kocabeyoğlu, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.
Programın açış konuşmasını yapan Yozgat Final Okulları Müdürü Mustafa Başer, Yozgat Final  Okulları’nın birinci öğretmenler günü, şahsının ise yirmi dokuzuncu öğretmenler gününü kutladığını belirtti. Mustafa Başer, “Bir öğretmenin en mutlu olduğu gün, kendi günü olan öğretmenler günüdür. O gün öğretmen daha bir neşelidir, daha bir gururludur. Ders anlatırken öğrencilerine o gün daha bir tebessümle bakar. Daha bir sevgiyle yaklaşır öğrencilerine öğretmenler gününde. Dünyanın en anlamlı ve onurlu mesleğini icra ettiğini bir kez daha hatırlar ve mesleğine daha bir şevkle sarılarak öğrencilerine ders vermeye devam eder, yorgunluğunu, yıpranmışlığını bir kenara bırakır ve tazelenip, yenilenerek yoluna devam eder” dedi. Mustafa Başer, Final Okulları’nda eğitim öğretim gören öğrencilerin öğretmenlerini unutmadığını da hatırlatarak “Öğretmenler gününe özel öğrencilerimiz sizlere bir program sergileyecekler. Sizlerde evlatlarınızın hazırlamış olduğu programı izleme imkanı bulacaksınız. Ben tüm meslektaşlarımın gününü kutluyor, programa teşrif eden velilerimize teşekkür ediyor. Öğrencilerimi de sevgiyle kucaklıyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından sahne alan Final Okulları’nın minik öğrencileri Öğretmenler günü için hazırlamış oldukları programı icra ettiler. Performanslarıyla göz dolduran minikler, özgüvenleri ve yetenekleriyle de dikkatleri çekmeyi başarırken çocuklarının sahne performansını kaçırmak istemeyen velilerde bu özel programı ölümsüzleştirmek için kameralar ve fotoğraf makineleriyle programı kayda aldı. Miniklerin bir kısmı tiyatro gösterisi sunarken, müzikte yetenekli olanlarda şarkılar seslendirdi. Final’in verdiği müzik eğitimiyle bir adım önde olan miniklerin birçoğu keman, piyano ve gitar gibi müzik aletlerini de kullanarak sanatsal yeteneklerini de ortaya koydu. Katılımcıların hayranlıkla izlediği etkinlikte minikler öğretmenlerine şiirler ve şarkılar seslendirdi. Müzikal tiyatro eşliğinde sahnede yer alan miniklerin gösterilerini anne ve babaları gülerek izleme imkanı buldu. Final Okulları’nda normal eğitimin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerle özgüven ve özel yetenek sahibi öğrencilerin öğretmenler günü programı tüm katılımcıların yoğun alkışı eşliğinde son buldu. 

Editör: TE Bilişim