İzmir Ödemiş’ten getirdiği fidanları cami çıkışlarında satışa sunan Kemal Yiğit, fidanlara vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun olduğunu söyledi.
Fidanların Elma, armut, kiraz, dut, kayısı, vişne, böğürtlen, ahududu, ceviz, erik ve üzüm gibi meyve fidanlarının yanı sıra çam ve çiçek fidanları da getirdiğini belirten Yiğit, fidanları alırken bölge iklimi ve toprak şartlarına uygun olan fidanları seçtiklerini dile getirdi.
Fidanların fiyatlarının önceki yıl olduğu gibi 7,5 lira ile 10 lira arasında değiştiğini ifade eden Yiğit, "Fidanlarımızı satarken müşterilerimize bunları nasıl dikecekleri konusunda da bilgiler veriyoruz. Vatandaşlarımız fidanları alırken önce köküne, sonra sertifikasına baksınlar. Fidanın bol köklü olması gerekiyor. Yaralanmamış, gövdesinin düzgün, aşı yerinin belli olması lazım. Fidanlar için dikilecek yerde en önemli olay, toprağının temiz, taşsız, yanmış gübreyle karıştırılmış olmasıdır. Ayrıca, fidanı dikerken de fidanının yanına ona destek olacak şekilde çubuk dikerek fidanı rüzgardan korumak gerekir" dedi.

Editör: TE Bilişim