Yozgat Valisi Necati Şentürk, ''Dünya çölleşirken, ormanları azalırken, ülkemizde az da olsa ormanlık alanlarının çoğalması gelecek nesiller adına güzel bir gelişmedir '' dedi.

     Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında Çatakboğazı'nda İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından fidan dikme töreni düzenlendi.

     Törene Yozgat Valisi Necati Şentürk, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, İl Çevre ve Orman Müdürü Birol Ayyıldız, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

     Törende konuşan Vali Şentürk, hedeflerinin 2013 yılına kadar 50 bin hektar alanın ağaçlandırmak olduğunu ifade etti.

     Doğa ve ağaç sevgisinin insanlara kazandırılması gerektiğini söyleyen Şentürk, konuşmasına şöyle devam etti:

     ''Bizden önceki kuşaklardan devraldığımız dünyayı, bizden sonraki kuşaklara bozmadan teslim etme sorumluluğumuz var. Bu bakımdan sorumluluğumuzu yerine getirebilmek için doğanın bozulmadan sürdürülmesi ve korunması için hepimizin üzerine düşen görev düşüyor. Bu amaçla Yozgat'ta da birçok çalışma yapıldı. Yeterli değil ama hedefimiz orman varlığımızı yeşil alanlarımızı daha üst noktalara taşımak ve korumaktır.

            Dünya çölleşirken, ormanları azalırken, ülkemizde azda olsa ormanlık alanlarının çoğalması gelecek nesiller adına güzel bir gelişmedir. Yapılan tüm bu çalışmalar ülkemiz ve Yozgat'ımız içindir.''

     İl Çevre ve Orman Müdürü Birol Ayyıldız ise, ülkenin topraklarının bitki örtüsü bakımından zengin olduğunu, tarih boyunca çeşitli uygarlıkların yaşadığı bu toprakların bilinçsizce kullanılarak, zamanla tahrip edildiğini kaydetti.

     Daha sonra 10 kilometre alana yapılan teraslarda değişik türde 5 bin adet fidan dikimi yapıldı.

Editör: TE Bilişim