Yozgat Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; “Son çıkan kanun hükmünde kararnameler ile Yozgat genelinde FETÖ/PDY terör örgütüne ait okul, yurt, dershane, kurs, gazete gibi kurumlara el konularak bütün taşınır, taşınmaz, hak ve alacakları hazineye intikal ettirilmiştir” denildi.
El konuların kurumların gayri resmi alacaklarını tahsil etme yoluna başvurdukları yönünde ihbar ve duyumların geldiğine dikkat çekilen açıklamada, bu tür kurumlara borcu olanların borçlarını Yozgat Defterdarlığı muhasebe müdürlüğüne ödeyebilecekleri duyuruldu.
Açıklama şu şekilde: “Bilindiği üzere 667 sayılı kanun hükmünde kararnamenin ikinci maddesi, 2’nci fıkrası kapsamında, ‘Kapatılan vakıfların her türlü taşınır ve taşınmazları ile her türlü mal varlığı, alacak ve hakları, belge ve evrakları Vakıflar Genel Müdürlüğüne bedelsiz olarak devredilmiş sayılır. Kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarının sağlık uygulama ve araştırma merkezleri ve kapatılan diğer kurum ve kuruluşlara ait olan taşınırlar ile her türlü mal varlığı, alacaklar ve haklar, belge ev evrak hazineye bedelsiz olarak devredilmiş sayılır, bunlara ait taşınmazlar tapuda resen hazine adına, her türlü kısıtlama ve taşınmaz yükünden ari olarak tescil edilir. Birinci fıkrada sayılanların her türlü borçlarından dolayı hiçbir şekilde hazineden bir hak ve talepte bulunmaz” hükmü bulunmaktadır. 
Buna göre, el konularak bütün alacakları hazineye geçen kurumların borçluları tarafından borçlarını ödemek istemeleri halinde Yozgat Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü veznelerine ödemelerini yapmaları gerekmektedir. Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü dışında yapılan hiçbir ödemenin geçerliliği olmayacağı gibi ödemede bulunan borçlular da borçlarını ödemiş sayılamayacaklardır. Bununla birlikte el koyma tarihinden itibaren söz konusu kurumların bütün alacakları kamuya ait olduğundan devlet tarafından bu alacakların ayrıca tahsili yoluna gidilecektir. 
Bu nedenle; bütün hak ve alacakları hazineye intikal eden kurumlara borcu bulunan vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için belirtilen kanunlar doğrultusunda hareket etmeleri kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Editör: TE Bilişim