Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi Selimli Köyü’nde evlilik heyecanı yaşayan Akın ve Derya Açıkgöz çiftçi, gelin arabası yerine nostaljiyi yaşamak için faytonu tercih etti. Genç çift, Yozgat türkülerine konu olan aynalı körüklü faytonları andıran gelin arasını düğüne özel süsledi. 

Damat Akın Açıkgöz, farklı ve herkesin unutamayacağı bir düğünleri olmasını istediklerini söyledi. 
Açıkgöz şunları söyledi: “Aklıma at arabasını gelin arabası yaparak eski örf ve adetlerimizi hem hatırlama hem de hatırlatmak geldi. Eşimle bunu paylaştım oda çok güzel olur diyerek kabul etti.

Belki bunu gerçekleştirirken bizden sonra düğün yapacak olanlara örnek oluruz, eski günlerdeki gibi daha farklı bir düğün gerçekleştiririz. Şimdi de lüks otomobil yerine at arabasını gelin arabası yaptık. Gelini aldık evimize geldik. Çok mutluyum” diye konuştu.
Gelin Derya Açıkgöz ise; “Eşim ilk gelip bana söylediğinde kabul etmek istemedim. Daha sonra düşündüm hem dedelerimizden ebelerimizden kalan bir adetlerimizi gerçekleştireceğiz ve bunun yanında da yapacağımız düğün dillere destan olacak ne biz nede düğüne gelecek olanlar unutmayacak. Her ikimizin ailesiyle de konuştuk onlarda kabul etti. Böylelikle düğünümüzü yaptık. İyi ki de böyle bir şey yapmışız. Çok mutluyum” dedi. 

Editör: TE Bilişim