Daha önce de Fahri Kur’an Kursu öğreticileri ve vekil imamlar için kadro çağrısını yenileyen platform temsilcileri, Türkiye genelinde Diyanet Teşkilatında çalışan Fahri Kur’an Kursu Öğreticileri adına bir kez daha taleplerini yenilediler.
“Hak, hukuk, adalet, insan hakları adına adil bir devletin yapması gereken bir görevi ve hakkımızı hatırlatıyoruz” ifadeleri ile başlayan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Devlette devamlılık esastır. Bu güne Kadar binlerce geçici çalışana kadro veren hükümetimiz, bizlerinde kadro hakkımızı vermesi kuvvetle isteğimizdir. Her köy ve mahallede çok zor şartlarda toplumumuzun temel yapısını oluşturan aile kurumu ve onun ana temsilcisi kadınlara ve çocuklara din ve Kur’an eğitimi veriyoruz. Bu görevimizi seve seve yapıyoruz. Dinsiz ve maneviyattan yoksun insanların yaşayamayacağını bilen devletimiz ve hükümetimiz, manevi değerlerine bağlı insan yetiştirmeyi ana yasal bir görev kabul etmiştir. Bu amaçla İmam hatip okulları , ilahiyat fakülteleri ve Kur’an Kursları açmıştır. Kur’an öğretimi hepsinin temelini oluşturur.”
“Mevcut hükümetimizden mukaddes görevi yürüten çileli, mazlum, mağdur, sessiz, saygılı ve sahipsiz kitle olan biz Kur’an Kursu Öğreticilerine ve vekil imamlara üvey evlat muamelesi yerine, insan olarak, vatandaş olarak kadro unvanını ve diğer haklarımızın yüce meclisimizce torba kanunu teklifi ile taltif edilmemizdir” çağrısında bulunan platform üyeleri şu görüşlere yer verdi:
“Bu bir yardım gibi görülmemelidir. Bizler geçimini bu meslekten sağlayan insanlarız . Alın terimizin ve göz nurumuzun karşılığını istiyoruz . Bunun için de yetkililerin desteğine ihtiyacımız var. Sosyal devlet ilkesi de bunu gerektirir. Yurt içinde ve yurt dışında binlerce aç, susuz ,mazlum ve mağdur insanlara yardım eden devletimiz ve hükümetimiz bu politika doğrultusunda bir taraftan işsizliğe çözüm bulurken bir taraftan da kamu hizmeti yapan biz din görevlilerini unutmamalıdır. Umuyor ve inanıyoruz ki her konuda çözüm üreten hükümetimiz kadrosuz fahri çalışanlara da kadro vererek çözüm üretecektir. Ailelerimizin hayırlı dualarına vesile olanları bizler unutmayız.”

ANKARA’YA GİDİYORUZ

Ayrıca yapılan açıklamada fahri Kur’an Kursu öğreticileri platformu olarak insani ve ahlaki yollarla kamuoyuna ve hükümete seslerini duyurmak amacıyla aralarında Yozgat’ın da bulunduğu çeşitli illerden gelecek olan fahri Kur’an Kursu öğreticileri ve vekil imamlarla birlikte Ankara da toplanarak ilgili kurumlarla ve yetkililerle görüşüleceği bilgisine yer verildi.
Ankara programı ile ilgili şu bilgilere yer verildi: “Haklı taleplerimizi yetkililere ileteceğiz. Güncel yeterliliği, 55 ve üzeri KPSS puanı olan ve en az bir eğitim-öğretim yılında fiili olarak çalışmış biz Fahri Kur’an Kursu öğreticilerine ve vekil imamlara bir defa daha kadrolarımızın verilmesi ,adaletin ve hakkın yerini bulması, eğitim öğretim dönem öncesinde dışlanmamızın ve kamu eliyle taşeron olarak çalışma şartlarımızın eşit işe eşit ücret ilkesiyle giderilmesini,
Diyanetinde konuya sıcak ve samimi yaklaşımı ve konunun çözümüne yardımcı olmasını temenni ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim