Çalışma ve İş Kurumu Yozgat İl Müdürü Nevzat Atak, yardımcıları ve şube müdürlerinin katıldığı kahvaltılı basın toplantısı ile kurumun bir yılını değerlendirdi. Atak, bir kamu istihdam kurumu olan ve amacı işgücü piyasasının arz ve talebini karşılamak olan kurumun tüm imkanlarını Yozgat için seferber ettiğini söyledi. 
TÜRKİYE 7’NCİSİ 
20 Ekim tarihinden itibaren hizmet vermeye başladıkları yeni binada 35 personelin hizmet verdiğini hatırlatan Atak; 
“İl Müdürlüğümüz 2014 yılında yapmış olduğu faaliyet ve çalışmalarla, kendisine verilen hedefleri yüzde 95 oranında gerçekleştirerek Türkiye 7’nci si olmuştur” dedi.
2014 YILI BOŞ GEÇMEDİ
Atak, 2014 yılında 2 bin 600  kişiye Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında aylık asgari ücret ve Sosyal Güvenlik primi sağlanmak kaydıyla iş imkanı sağlandığını söyledi. 
Yıl içerisinde gerçekleşen aktif iş gücü programı hakkında bilgi veren Atak, şunları söyledi: 
“2014 yılında toplam bin 500 kişi 40 meslek edindirme kursundan yararlandı. Meslek edinme kurslarına devam eden kursiyerlerimize günlük 20 TM ödenirken, GSS, iş kazası ve meslek hastalıkları sigortası kurs sürecinde kurumumuz tarafından  karşılandı. Yine yıl içerisinde 635 kişi iş başı eğitim programlarından yararlandı. 250 kişiye KOSGEB onaylı girişimcilik eğitimi verildi.”
ENGELLİLER UNUTULMADI
Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nün engellilere hibe desteğinden en kısa sürede Yozgat’ı da yararlandırdıklarını kaydeden Atak, 3 engelliye kendi iş yerlerini kurmaları için hazırladıkları proje karşılığında 80 bin TL’lik hibe desteği sağlandığını söyledi. 
YAKLAŞIK 4 BİN KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLİ
Atak, 2014 yılında 7 bin 22  iş başvurusu olduğunu hatırlatarak; “Bunlardan 3 bin 659’u müdürlüğümüz tarafından işe yerleştirildi. İş gücü talebinin yüzde 52.1’i müdürlüğümüzce istihdam edildi. Ayrıca 9 bin 326 kişiye  13 bin 313 kez müdürlüğümüzde görevli 14 iş ve meslek danışmanı tarafından iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verildi. Bu kapsamda 171 eğitim kurumu ziyaret ederek 5 bin 896 öğrenciye iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verildi” şeklinde konuştu. 
557 KİŞİYLE YÜZYÜZE GÖRÜŞÜLDÜ
557 iş yeri ile yüz yüze görüşülerek iş gücü piyasa araştırılması yapıldığının vurgulayan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nevzat Atak, şunları söyledi: 
“Meslek edindirme kurslarımızın konusuna ışık tutacak bu araştırma neticesinde ilimizde net istihdam artışı beklenen başlıca meslekler, makineci, temizlik görevlisi ve çağrı merkezi görevlisidir. 
2014 yılında müdürlüğümüzce işsizlik parası için 2  bin 791 kişi müracaat etmiştir. Müracaatçılardan bin 351 kişi işsizlik parası almaya hak kazanmış olup, hak sahiplerine 4 milyon 102 bin 419  TL ödeme yapılmıştır. İl Müdürlüğümüzce işçi işveren şikayetleri zamanında incelenerek sonuca ulaştırılmıştır.”
HEDEFLERDEN BAHSETTİ
Atak, 2015 yılı için genel müdürlük tarafından belirlenen Yozgat hedefleri hakkında şu bilgileri verdi: 
“Özel sektörden 6 bin 360 kişilik açık iş talebi alınması, 3 bin 512 kişinin özel sektörde işe yerleştirilmesi, 13 bin 578 kişiye iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verilmesi, 2 bin kişiye mesleki eğitim verilmesi, 400 kişiye işbaşı eğitimi verilmesi, 300  kişiye girişimcilik eğitimi verilmesi planlanmaktadır.”

Editör: TE Bilişim