Aydıncık Öğretmenevi Konferans Salonunda gerçekleştirilen aile eğitimi seminerlerinin bu ayki konusu “Aile eğitiminin ve vaktin önemi” oldu. 
Aydıncıklıların aileleri ile katıldığı aile seminerinin açılışını yapan Başkan Yardımcısı Necat Yazıcı,   ailenin toplumun temel taşı olması nedeni ile büyük önem taşıdığını belirterek; “Ancak şu da bir gerçek ki, son zamanlarda aile yapısının muhafazası ve değerlerimizin yaşatılmasında ciddi sorunlarla karşı karşıya bulunuyoruz. Gerek evlilik öncesinde ve gerekse de evlilik sonrası dönemde aile içi sorunlar, çocuklarla olan iletişim, onların yetiştirilmesi, kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, değerlerimizin yeni nesle sağlıklı bir şeklide ulaştırılması, artık sıkça karşılaşılan boşanmaların önüne geçilmesi gibi bir yığın sorun var önümüzde” dedi. 
Aydıncık Belediyesi olarak görev ve sorumluluklarının sadece altyapı, temizlik gibi çalışmalardan ibaret görmediklerini vurgulayan Yazıcı; “Bizim Müslüman olarak da sorumluluklarımız var. Bu sorumluluklar kapsamında kültürel faaliyetlere de elimizden geldiğince öncülük yapmak ve Aydıncık'ımızı sadece maddi anlamda değil, manevi ve kültürel olarak da kalkındırmak hedefindeyiz. Bu program inşallah bu çabalarımızın ilki olacak ve siz değerli hemşehrilerimizin katkı ve teveccühleri ile arzu edilen sonuçlara ulaşacaktır" diye konuştu. 
Daha sonra kürsüye gelen programın konuşmacı konuğu Eğitimci Yazar Kadir Kesici, iki oturum halinde yapılan seminerin ilk bölümünde "Aile eğitiminin ve vaktin önemi" konusuna değindi. 
Kesici, aile eğitiminin neden önemli olduğunu, aile eğitimi almış bireylerden oluşan ailelerin güçlü yanlarını slaytlar eşliğinde anlattı. 
30 yıllık eğitimci geçmişinden konuyla ilgili yaşanmış örnekler vererek dinleyicilerin dikkatini çekti. KESİCİ, erkeğin ve kadının fıtraten birbirleri için Allah tarafından her iki tarafın sükunete ermesi için yaratıldığını ve bunun büyük bir nimet olduğunu anlattı. 
Kur'an-ı Kerim'den ayetler, peygamber efendimizden hadisler ve ariflerden sözlerle anlatımını renklendiren Kesici, dinleyici aileler ile de birebir iletişim kurmak suretiyle farklı bir tarz ortaya koydu.
Seminerin ikinci bölümünün konusu "Evlilik evcilik oynamak değildir" oldu. Kesici, evliliğin her şeyden önce bir sorumluluk olduğunu, bu sorumluluk bilinci ile yaşanması gerektiğini vurguladı. 
Peygamber Efendimizin hadislerinden örnekler vermek suretiyle kadınların dindarlıkları nedeniyle nikahlanması gerektiğinin altını çizdi. Evliliğin çiftler için cennete giden yolda bir yol arkadaşlığı olduğunu dile getiren Kesici, dinleyicilere bir çağrıda bulundu: "Eşler birbirlerine 'Benimle cennete giden yolda arkadaşlık eder misin" demeli ve evliliklerini bu bilinç ve duygu ile sürdürmelidirler"
Evliliğin ancak nikahla olabileceğini, nikahsız, gayrı meşru birlikteliklerin toplumsal yapıda tamiri imkansız yaralar açacağını belirten Kadir KESİCİ, programın sonunda eşlere bir de ödev verdi:
"Ödevin konusu; "Eşimi nasıl daha mutlu edebilirim?" Bu çerçevede eşler her hafta birbirlerinin hoşuna giden bir konuyu aile içinde gündem etmek suretiyle gönül alsınlar ve sonucu gözlesinler" ifadelerine yer verdi. 
Aile Eğitimi Seminerlerinin ikincisi 20 Kasım 2014 Perşembe akşamı saat:19.00'da gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilişim