Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, proje kapsamında 120 kişinin belirleneceğini, bu nedenle de başvurular arasında şartnamede belirlenen kıstaslar dahilinde eleme yapılacağını belirtti.
     Şimşek, ''İl genelinde sağlık sektöründeki kadınlar, lise mezunu kadınlar, Meslek Lisesi mezunları, muhtaç durumda olan kadınlar, kırsal bölgeden göç etmiş kadın işsizler, yaşlı ve hasta yakınları kadınlarımız ön kayıt için başvuruda bulunabilmektedir'' dedi.
     Ahmet Şimşek, bunların içerisinden öncelikle İş-Kur veya diğer program ve projelere başvurup da değerlendirilerek durumu uygun görülmeyenlerin eleneceğini ifade etti.
     Şimşek, ''Kalan başvurular içerisinden yüzde 25'i yaşlı ve hasta yakını kadınlar, yüzde 20'si il genelindeki lise mezunu kadın işsizler, yine yüzde 20'si kırsal bölgeden göç etmiş kadın işsizler, yüzde 10'u il genelinde sağlık sektöründeki kadın işsizler, yüzde 10'u il genelinde muhtaç durumda olan kadınlar, yüzde 15'i Meslek Lisesi mezunları arasından kura çekimi yapılarak, 120 kişi belirlenecektir'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim