Gün Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Etiyopyalı on Müslüman’ın katarakt ameliyatı bedelini karşılayarak dünyayı yeniden görmelerine vesile oldu.

İnsani Yardım Vakfı (İHH)’ın Afrika’da gerçekleştirdiği katarakt ameliyatlarına geçen sene destek olmaya başladıklarını ifade eden Gün Işığı Derneği sosyal etkinlikler sorumlusu Sebahattin Bircan; “Dernek olarak on yılı aşkın bir süredir birçok sosyal ve kültürel etkinliğe imza attık.2013 yılında düzenlediğimiz kermesten elde ettiğimiz gelirin bir kısmını Sudan’lı yedi tane kardeşimizin katarakt ameliyatına ayırmıştık. Bu yıl da yine bütçemizin bir kısmını sağlık, beslenme ve coğrafi konum itibariyle görme kaybının en çok olduğu bölgelerin başında gelen Afrikalı kardeşlerimize tahsis ettik.Kardeşlerimizin dünyayı yeniden net bir şekilde görebilmeleri için İHH(İnsani Yardım Vakfı)’nın düzenlemiş olduğu “Afrika Katarakt Kampanyası” kapsamında ameliyat ücretlerini vakfa gönderdik” dedi.

Etiyopyalı on Müslüman’ın sağlıklarına kavuşup yeniden görmelerinden dolayı son derece mutlu olduklarını vurgulayan Bircan “ Şifayı verecek olan Eş – Şafi ismiyle Cenâb-ı Allah’tır. Fakat Allah’ın şifa vermesi için de insanın gerekli olan tedaviyi uygulaması gerekir. Bizim bu kardeşlerimizin şifa bulmasında, dünyayı yeniden görmesinde bir nebze olsun bir katkımız olmuşsa bunu bahtiyarlık sayarız. Kardeşlerimizin ameliyat sonrası fotoğraflarını görmek, yeniden görecekleri haberini almak bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. ” şeklinde konuştu.
Afrika Katarakt Kampanyasına verdikleri destekte emeği olan herkese teşekkür ettiklerini belirten Bircan önümüzdeki yılda katarakt kampanyasına katılarak bunu geleneksel hâle getireceklerini ifade etti.

Editör: TE Bilişim