Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde (ESOB) düzenlenen şed kuşatma törenine Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Uğur Bektaş, Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Fidan ve esnaflar katıldı.
     Törende konuşan Yozgat ESOB Başkanı Uğur Bektaş, Bu hafta pazartesi günü başlayan ahilik haftası münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirterek, ''Daha önce esnaf ziyaretleri yapmıştık. Bugünde ahiliğin gereği olan eline, beline, diline sahip, örnek seçilen esnaflarımız için ödül töreni düzenledik'' dedi.
     Yılın ahisi ve örnek esnaf seçilmesi için oluşturulan komiteye 10 isim bildirildiğini ve komitenin bu isimlerden Adem Eroğlu'nu Yozgat'ta yılın ahisi seçtiklerini dile getiren ESOB Başkanı Bektaş, ''Burada yılın ahisine Şed kuşatma töreni düzenliyoruz. Önümüzdeki yıl Cumhuriyet Meydanında daha geniş kapsamlı şed kuşatma töreni düzenleyeceğiz'' diye konuştu.
     Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Fidan, şed kuşatması hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra yılın ahisi seçilen Adem Eroğlu'na şed kuşatıp plaket verdi.
     Yılın Ahisi Adem Eroğlu, Ahilik unvanını kendilerine layık gören komiteye teşekkür edip, bu unvanı layıkıyla yerine getirmeye çalışacağını söyledi. Daha sonra örnek esnaf seçilen Anşe Karaman, Ahmet Eryaşar ve Keramettin Yılmaz'a da birer plaket verildi.


Editör: TE Bilişim