Yerköy'de okulların açılmasını fırsat bilen, kırtasiye işi ile iştigal etmeyen esnaflardan birçoğu dahi kırtasiye satmaya başladı.
     Okulların açılmasına bir gün kala, birçok esnaf fırsatı değerlendirmek amacıyla, iş yerlerinin önüne tezgah açıp kırtasiye malzemeleri satmaya başladı. zücaciye işiyle uğraşan ancak bu aralar kırtasiye malzemesi de satan Hamdi Köksal yaptığı açıklamada, kendilerinin asıl zücaciye, bijuteri türü işlerle iştigal ettiklerini, piyasanın durgunluğu nedeniyle, dükkanının kirasını çıkartabilmek, ailesinin nafakasını temin etmek amacıyla, sezonluk işlere girdiklerini söyledi. Köksal, bu günlerde okulların açılacağı için kırtasiye malzemeleri sattıklarını, önümüzdeki ay da kışlık soba ve buna benzer ürün piyasasına gireceklerini belirtti. Sezonluk işlerden biraz para kazanabildiklerinin altını çizen Köksal, halka da daha ucuza mal temin ettiklerini ve vatandaşın da kırtasiyecilerden çok kendilerini tercih ettiklerini dile getirdi.
     Kırtasiyecilikle uğraşan Hasan Kayan ise, vergisini veren her esnafın isteği işi yapabildiğini ancak, piyasadaki Uzakdoğu'dan gelen kırtasiye ürünlerine dikkat edilmesini, basın yayın kuruluşlarında yayınlanan uçucu, zehirleyici, kanser yapıcı kırtasiye malzemelerinin alınmamasını istedi.

Editör: TE Bilişim