Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini ziyaret eden CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, duvarda asılı duran TESKOMB eski Genel Başkanı ve Ak Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül’ün fotoğrafına tepki gösterdi. CHP’li vekilin şaşırtan tepkisi Düzce ve Yozgat kamuoyunda da şaşkınlıkla karşılandı.
ZİYARETE FOTOĞRAF DAMGASI
    Olay geçtiğimiz hafta içerisinde yaşandı. Düzce'ye gelen Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Miletvekili Ergün Aydoğan ve Parti Meclis Üyesi Aylin Nazlıaka, CHP Düzce İl Teşkilatı ile birlikte Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'ni ziyaret etti. Ziyarete toplantı salonunun duvarında asılı olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Eski Genel Başkanı ve şimdiki AK Parti Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül'ün fotoğrafı damga vurdu.
    CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan siyasette bulunan bir kişinin sivil toplum kuruluşunun duvarında resminin bulunmasının yanlış yorumlanabileceğini vurgulayarak, “Resmin duvarda bulunması yanlış. Gittiğim hiçbir kurumda böyle bir şey olmadı.” diyerek tepki gösterdi. Kısa süreli fotoğraf krizinin ardından Ankara'da olduğu öğrenilen Kooperatif Başkanı Ertan Taşlı, Aydoğan'ı telefonla arayarak, şehir dışında olduğunu bilgisini verdi ve üzgün olduğunu ifade etti. Aydoğan da kooperatif üyelerinin kendilerini çok iyi ağırladığını söyleyerek teşekkür etti.
DÜZCE BASINI GENİŞ YER VERDİ
    Düzce Manşet Gazetesi’nin ‘Fotoğraf Krizi’ başlığı ile manşetinden duyurduğu haber, kentte yankı uyandırdı.
    CHP’li vekilin ortaya koyduğu tepkinin kamuoyuna yansıması üzerine, odaya bağlı esnaf ve işletme sahipleri de tepki gösterdi.
ESNAF HAREKETİNİN YOZGATLI LİDERİ
    1970 yılında Esnaf ve Sanatkarlar Odalarına üye küçük ve orta boy işletme sahiplerinin finansman ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan, halen bünyesinde 32 Bölge Birliği, 921 Kooperatif ve bir buçuk milyon ortağı ile ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşu olan TESKOMB, Abdulkadir Akgül’ün genel başkanlığı ile ülke genelinde ciddi bir potansiyel yakaladı.
    Türkiye’nin en büyük esnaf hareketi olan TESKOMB’a ciddi bir vizyon oluşturan Akgül’ün, bir Yozgatlı olarak ortaya koyduğu başarı Türk siyasetinde Yozgat’ta milletvekili olarak yer almasını sağladı. TESKOMB yatırımlarını Yozgat’a da yansıtan Akgül’ün fotoğrafından rahatsızlık duyulması Yozgat’ta da şaşkınlıkla ve hayretle karşılandı.

Editör: TE Bilişim