Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) Yozgat Şubesi arasında, ödeme güçlüğü geçen esnafın yararlanabileceği ‘Can Suyu’ kredisinin anlaşması imzalandı. Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, TEB Yozgat Şube Müdürü Tekin Gürbüz arasında imzalanan,  İşletme Müşteri İlişkileri Yöneticisi Hasan Coşar'ın da katıldığı kredi protokolü imza töreni ile tüm oda üyelerine yeni bir kredi desteği sağlanmış oldu. 
ODA ÜYELERİNE ÖZEL 
İmzalanan protokol kapsamında, iflas etmemiş, konkordato ilan etmemiş, tasfiyeye girmemiş, devlet ihalelerinden yasaklı olmayan ve ticari açıdan faal durumda olan üyeler yararlanabilecek. Bu kredinin en önemli özelliği ise piyasalardaki daralmadan etkilenen ve bu yüzden ödemelerinde gecikme yaşamış ticaret erbapları da faydalanabilecek. TEB tarafından belirlenen özel koşullar dahilinde TSO üyelerine aylık taksit ödemeli, ticari nakdi kredi ve/veya gayrinakdi (teminat mektubu) kredi ve de danışmanlık desteği verilecek.
Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, yaptığı açıklamada; “Piyasalardaki daralmanın iki sebebi var. Birincisi cari açığı frenlemek için hükümetin almış olduğu tedbirler, ikincisi de gerçek şahısların ve ticari işletmelerin almış oldukları ev, arsa, ticari krediler gibi çok ciddi kredi borçlanmasının olmasıdır. Bu tip tedbirler İstanbul'da soğumaya Yozgat'ta ise donmaya sebep olmaktadır. Hem gerçek kişilerin hem de tüzel kişilerin yani şirketlerin bankalara borçlu olmasından dolayı piyasalarda çok ciddi bir likitte sorunu var.  Hane halkı tasarruf oranı şuan yüzde 12’nin altında, ilimizde genç işsizlik oranı %30'ları buldu. Bu ortamda Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin yüzde 93'ü 1 ile 10 işçi çalıştıran küçük KOBİ'lerden oluşmaktadır. Bu KOBİ'ler çeki ve seneti yazılmamış ama bir takım ödeme gecikmelerinden dolayı önlerini açacak, rahat nefes aldıracak kredilere ulaşmakta zorluk çekmektedir” dedi.
Özışık, yaklaşık olarak bir aydır yaptıkları görüşmeler sonucunda düzenlenen protokolle, 1927 yılından beri KOBİ'lerin yanında yer alan Türk Ekonomi Bankası'nın sadece kredi verme değil aynı zamanda danışmanlık desteği içeren hizmetini de üyeleri sunmuş olacağını belirterek, tüm oda üyelerine hayırlı olsun temennisinde bulundu. 
   Türk Ekonomi Bankası Yozgat Şube Müdürü Tekin Gürbüz de açıklamasında, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özışık ve yönetim kurulu üyelerine yaklaşık bir aydır sürdürdükleri görüşmeleri oda üyelerine destek sağlayacak önemli bir kredi ile neticelendirdiklerini söyledi. 
1927 yılından beri ülkemizde "Güçlü KOBİ’lerin danışman bankası" misyonu ile 560'a yakın şubemizle hizmet vermeye devam ettiklerinin altını çizen Özışık; “Yozgat'ta 14’üncü banka olarak 2013 yılından itibaren hizmet vermeye başladık 2014 yılı sonunda Sorgun şubemizi açtık. 2015 yılı içerisinde de 3.şubemizi açmayı planlıyoruz. Yozgat'ta da çok fazla sayıda büyük firma olmadığından, özellikle küçük işletmelere kapımız sonuna kadar açık. TEB olarak Yozgat'ta ticarete katkı sağlamak adına bu dönemde KOBİ'lerimizin canlanması için finansman ihtiyaçlarının olduğunun farkındayız bunun için şube olarak makul şartlarda bir paket hazırladık. Yozgat TSO ile işbirliği yaparak firmalarımıza nefes aldırmak istedik. Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası üyelerimizi de en kısa zamanda şubemize bekliyoruz” ifadesinde bulundu.

Editör: TE Bilişim