Çağan Sportswear yetkilisi Çağatay Büyükbaş,  ramazan ayı dolayısıyla ilçe halkına ve esnaflara iftar yemeği verdiklerini söyledi.
Bedri Aydın Caddesinde gerçekleşen iftar yemeğine daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayı vatandaş katıldı.
Birlik ve beraberliğin maneviyatla buluştuğu, 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerifte Yerköy Esnaflarıyla ilahi eşliğinde aynı masada iftar açmanın mutluluk verdiğini belirten Büyükbaş, şu ifadelerde bulundu: “Bedri Aydın Caddesinde, Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğünün yardımıyla trafiğe kapatarak yaklaşık 500 civarında, sabırla orucunu tutan çok kıymetli esnaf-siyasetçi-işadamı ve her kesimin bulunduğu iftar soframızda ağırladık. Birlik ve beraberlik içerisinde sevgi ve samimiyet çercevesinde toplumsal kaynaşmayı ön planda tutmak maksadıyla zengin fakir ayırımı yapmadan Müftü Necip Eren’in beyin duası ile akabinde Molla Hüsrev’den yankılanan Ezan sesiyle oruçlarımızı açtık.
Caddede toplu bir şekilde iftar yapmamızın asıl amacı o vakit Ezan sesiyle caddelerden kaşık sesleriyle dua seslerinin duyulmasını maneviyatının güçlü olduğu bir toplum olduğumuzu ifade etmek istemekti. Çünkü değişen ve yozlaşan kültürümüze inat birbirimize saygı duymamız gerektiğini ve bizlere farz kılınan yapmamız gerekenleri bazen toplumsal birliktelik halinde yaptığımız vakit inşallah hem daha büyüyeceğiz hem örnek olacağız ve inşallah rabbimin bereketi memleketimizin üzerinde olacaktır.
Organizede, gerçekten iftar sofrası olması sebebiyle sorun çıkmaması için hızlı olması için tüm arkadaşlarımız gayet özverili bir şekilde hizmet ettiler aşçımız Hasan Uçar beyefendi özenerek yemeklerimizi hijyenik bir şekilde itina ile hazırladı bu arkadaşların emeği çoktur teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Allah herkesten razı olsun bizleri kırmayıp değer verip onurlarından tüm davetlilerimize teşekkür ediyoruz ayrıca tekrarını nasip etsin Mevlam diyor ve geleneksel hale getirmeyi diliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim