Kentin geleceğine karabulut misali çöken Eski Sanayi sorununun çözümü için aylardır mesai harcayan Belediye Başkanı Yusuf Başer, artık çözüm aşamasına geldiklerinin müjdesini verdi. Başer, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da çözüm aşamasında hak sahiplerini mağdur etmeyeceklerinin altını çizdi.
BAŞKANLIK KOLTUĞUNDAKİ İLK MESAİSİ ESKİ SANAYİ SİTESİ OLDU
    Eski Sanayi Sitesi ili ilgili son gelişmeleri gazetemiz Editörü Tarık Yılmaz'a açıklayan Başkan Başer; “Eski Sanayi'nin yeri ilimiz merkezinde çok önemli bir imar teşkil eden görüntü kirliliği oluşturan bir yer. Eski Sanayi ile ilgili göreve geldiğimiz tarihten itibaren ciddi çalışmalara başladık” diye başlayan açıklamasında süresin çözüm aşamasına geldiğini belirtti.
BİR KİŞİNİN İTİRAZI ÇÖZÜM YOLUNU TIKADI!
    Başer, Eski Sanayi Sitesi'nde 18 uygulaması ile ciddi mesafeler aldıklarını söyledi.
    200 hak sahibi arasından sadece bir tanesinin mahkemeye itirazı yüzünden konunun çözümsüzlüğe sürüklendiğine dikkat çeken Başer; “Orada 18 uygulaması nedeni ile epeyce de bir mesafe aldık. Oradaki hak sahipleri ile de toplandık, yoğunluğu, kat sayısını artırdık ve ihale aşamasına kadar getirdik.
    Ancak orada 200'ün üzerinde hak sahibi var, hepsi razı olmasına rağmen hak sahiplerinden marangoz olan bir vatandaş bizi mahkemeye vererek yürütmeyi durdurma kararı aldı.
    Sadece bir kişinin yüzünden Eski Sanayi Sitesi maalesef yeniden çözümsüzlüğe girdi. Bizim bu aşamada revizyon çalışmaları da devam ediyordu” dedi. 
2 KATTAN 8 KATA ÇIKARDIK!
    Çözüm aşamasında her zaman hak sahiplerinden yana tercih yürüttüklerini vurgulayan Başer, konut ve iş yerinden oluşan 2 katlık yoğunluğu 8 kata çıkarmalarının hak sahipleri arasından önemli bir avantaj olduğunun altını çizdi.
    Başer; “Şuanda oranın mevcut imar durumu 2 kat iş yeri ve konut olarak gözükmesine rağmen şuanda 8 kat, yoğunlukta bir onda yedi olarak çıktı. Hem eski imar yapısına göre yoğunluğu artırıldı hem de kat sayısı artırıldı. Bu aşamada yeniden 18 uygulaması ile hak sahipleri ile görüşülerek ortak bir noktada buluşularak oranın bir an önce acilen çözülmesi lazım.
    Şuanda imar revizyonu yeni tamamlandı, bir aylık askı süresi var.
    Bir aylık askı süresi içinde itiraz ederek yeniden değerlendirmeye aldırabilirler.
    Aldırmazlarsa bir aylık askı süresi içerisinde ora kesinleşmiş olacak.
    Bu yoğunluk ciddi bir yoğunluk, önemsenmeyecek bir yoğunluk. Oradaki hak sahiplerinin mağduriyetinden dolayı biz bu yoğunluğu aldık.
    Eski iki kat haline getirsek çok daha çözümsüzlüğe gidecekti ama oranın çözümlenmesi için hem kat sayısını artırdık hem inşaat yoğunluğunu artırdık çözülsün diye” diye konuştu.
ÇÖZÜM AMAÇLI HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞA HAZIRIZ
    “İnşallah bu aşamada biz belediye olarak her türlü fedakarlığı çözüm noktasında yapacağız, çünkü şehrimizin en güzel yeri. Orada irili, ufaklı hak sahibi var. Çok küçük arsalara sahip olunmasına rağmen beklentileri farklı.
    Ama ortak bir noktada anlayışla teknik çalışma sonucu çözümü ulaşılır diye düşünüyorum” diyen Belediye Başkanı Yusuf Başer, şu açıklamalarda bulundu: “İnşallah önümüzdeki günlerde revizyonun askı süresi bittikten sonra yeniden orada çalışmaları başlatmış olacağız.
    Eğer hak sahipleri razı olursa çözüm noktasında büyük mesafe alırız.”
Editör: TE Bilişim