Yozgat’ın Çekerek ilçesine bağlı Çandır köyünde, cumartesi günü akşam eşi ile yaşadığı tartışma sonucu evi terk eden Veli Ardıç (55), jandarma ve AFAD ekipleriyle birlikte köylülerin katıldığı arama çalışmaları sonucunda bugün sağ olarak bulundu.
Edinilen bilgiye göre, cumartesi günü akşam saatlerinde kirli elbisesiyle evine giden Veli Ardıç, eşinin “üzerini çırpmadan eve geliyorsun, yeni temizlik yaptım” demesi üzerine, aralarında tartışma çıktı. Tartışma sonrası evi terk eden Veli Ardıç, ormanlık alana doğru gitti. Kendisinden gece geç saatlere kadar haber alamayan ailesi, durumu köy muhtarına bildirdi. Köylülerin yaptığı arama çalışmalarından sonuç alınamayınca, durum jandarma ve AFAD ekibine bildirildi. Arama kurtarma köpekleriyle birlilikte yapılan arama çalışmalarında, AFAD ekibi, bir mağarada ateş yakıldığını ve küllerin halen sıcak olduğunu tespit etti. Mağara yakınlarında, karda bulunan ayak izlerini takip eden AFAD ekibi, çobanlar tarafından yapılan barınakta, Veli Ardıç’ı uyurken buldu.
Evinden ayrıldıktan sonra kar yağışına yakalandığı için önce mağaraya sığındığı 2 gün orada kaldığı acıkınca da yiyecek bulmak için çoban barınağına gittiğini belirten Ardıç’a, AFAD ekipleri yiyecek verdi. Jandarmaya teslim edilen Ardıç’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Editör: TE Bilişim