İşhanı sakinleri ile bir araya gelen Arslan; “Tarihin Çamlık Palası, o muhteşem mimarinin yerinde bulunan Eser İşhanı’nı bulunduğu durumdan kurtarıp, ayağa kaldıracağız. Yozgat’ta yakışmayan hiçbir işhanının devam etmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.
Daha önce Abide İşhanı sakinleri ile düzenlediği toplantı ile işhanının şehir hayatına kazandırılması için çalışma başlatan Belediye Başkanı Kazım Arslan, dün de Eser İşhanı’nda mülk sahipleri ile bir araya geldi.
ESER İŞHANI
İÇ ACITAN BİR HALDE
Burada yaptığı konuşmada Arslan, daha önce Çamlık Palas Oteli olarak kullanılan Eser İşhanı’nın bu günkü hali ile iç acıtan bir halde olduğunu söyledi.
Çamlık Palas Otel’in yerine hiçbir estetiği ve mimari özelliği olmayan Eser İşhanı’nın yapıldığını anımsatan Arslan; “13-14 sene benim de Eser İşhanı’nda bürom vardı. O dönem ne yaptıysak işhanının kurtarılması için gerekli çalışmayı yapamadık. Şahsi girişimlerim ile sadece tuvaletlerini yaptırabildim” dedi.
 “Önemli olan bir arada yaşamayı öğrenmek” diyen Arslan, Eser İşhanı sakinlerinin öncelikle bir yönetimi oluşturması gerektiğine işaret etti.
YOZGAT’A YAKIŞMAYAN
HİÇBİR İŞHANINA MÜSAADE
EDİLMEYECEK
74 mülk sahibinin bulunduğu Eser İşhanı’nda oluşturulacak yönetimin hem resmi muhatap kabul edileceğini hem de işhanı ile ilgili alınacak kararlarda yaptırım gücüne sahip olacağını kaydeden Arslan, şöyle konuştu:
“Eser İşhanı şehrin göbeğinde ucube bir mekan. Kesinlikle Yozgat’a yakışmayan hiçbir işhanının bu halde kalmasına izin vermeyeceğiz. Yozgat Belediyesi olarak Eser İşhanını ayağa kaldıracak proje desteğinde bulunacağız. Proje ile birlikte maliyeti çıkartılacak. İşhanını ya hep birlikte düzenleteceğiz, ya da kapatıp gideceğiz. Önemli olan Yozgat’a yakışır, şehirleşmenin yolunu açacak bir görüntüye kavuşturabilmek.”
İşhanının modern bir görünüme kavuşması ile mülk sahiplerinin yıllardır metruk halde bulunan mallarının da değerleneceğini vurgulayan Arslan; “Burada bizim tek kazancımız Yozgat’a prestij kazandırmak olacak. Burada asıl kazanacak olan mülk sahipleri. Takip ve denetimi belediye olarak biz yapacağız.
Her şeyden önce burada bir yönetim kurulu oluşturulacak. Proje çalışmalarına başlamak için o muhatap kabul edeceğimiz yönetimle görüşüp, en uygun projeyi hayata geçireceğiz.”
YOZGAT NEFES ALACAK
Yozgat’ın şehirleşmesi yolunda emin adımlarla projeleri hayata geçirdiklerinin altını çizen Başkan Arslan, başta otopark sorunu olmak üzere şehrin nefes alacağı çalışmaların hızla hayata geçtiğini söyledi.
Yozgat’ta yapmayı planladıkları 3 katlı otopark projesi için onay çıktığını hatırlatan Arslan, Perşembe gününden itibaren Kız Meslek Lisesi Bahçesi’nin otopark olarak kullanıma açılacağını belirtti.
Arslan; “Kız Meslek Lisesi bahçesi sadece yaz tatillerinde değil sürekli olarak otopark olarak kullanılacak. Onayını aldığımız üç katlı o park için kaynak temin etmeye çalışıyoruz.
Ayrıca Yozgat Belediyesi’ni bu günkü Milli Eğitim Müdürlüğünün bulunduğu binaya taşıyarak, belediye yerini düğün salonundan büyük camiye kadar yıkıp halka açık bir meydan oluşturacağız.
Önemli olan şehir kimliğini oluşturacak mimariye uygun yapılaşmayı ve imar düzenini hayata geçirmek” diye konuştu.
Başkan Arslan, toplantının ardından Eser İşhanı sakinleri ile birlikte incelemede bulundu.

Editör: TE Bilişim