Türkiye çapında Yozgatlıların birleşmesini ve dayanışmasını amaçlayan YOBİDAV, her türlü işletme, hizmet ve yatırımları dâhilinde faaliyetlerini yürütebiliyor.Yozgatlıların üye olabildikleri ihtiyaçları dahilinde her türlü konferans, panel, tanıtım, bilgilendirme, yardım, destek, kültürü ve eserleri yaşatma, eğitime katkı sağlama gibi geniş faaliyetleri ile bilgilenme konularını üstlendi.
Mithatpaşa Caddesi 54/1- Kızılay- Ankara adresinde faaliyet gösteren vakfın Mustafa Erkılıç başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: “Ertuğrul Cenk, Yıldırım Ak, Durak Turan Düz, Murat Çelikel ve Kaya Doğan.

YOBİDAV Başkanı Mustafa Erkılıç, yaptığı açıklamada tüm Yozgatlıların Kurban Bayramını kutlayarak, aynı zamanda Başkentliler Platformu Şehircilik Kurul Başkanlığı, Ortak Değerler Denetim Kurul Başkanlığı, Türkî Devletler Devlet İlişkileri İstişare Kurul Üyeliği ve Yozgat Gönüllüleri Platformu’nda şevkle, umutla Yozgat’a ve Yozgatlıya fayda eksenli çalıştığını hatırlattı.

    Yozgat’ın tarım, hayvancılık, termal, turizm, eğitim, kültür faaliyetlerinin geliştirilmesi ve ihyasının yanında olacağını vurgulayan Erkılıç; “Kendi yağımızla helvamızı oluşturacağımız kanaatindeyim. Elimizde yeteri kadar insan ve imkân kaynağı var.  Güzellik, önemli kişilerimizi önemli kaynaklar etrafında toplamamız Yozgat’ta, Yozgatlıya, Yozgat yaşayanlarına yönlendirmemiz dâhilinde mümkün olacaktır. Siyasi, bürokratik, iş adamlarımız, gençlerimiz, hanımlarımız zincirini oluşturmalıyız. Vakfımız bünyesinde Bozok Türk Halk Müziği ve Sanat Müziği Korolarını oluşturduk ve faaliyetlerine başlamışlardır. Bu vesileyle ilgililerin katılımlarını da bekliyoruz. Her cuma öğle arası istişare toplantıları, her ayın ilk perşembe akşamı ihtisaslı toplantılar düzenlemeyi planlamaktayız. İlk sayısı yılbaşında yayımlanmak üzere dergimizin ilk sayısını çıkarmayı planlamış bulunmaktayız. Katkı ve katılımlarınızı bekliyoruz.”

“Sözün kısası bir olalım, iri olalım, diri olalım, yardımlaşalım, birleşelim, dayanışalım, değerlerimiz ve ihtiyaçlarımızı ortaya koyarak fayda oluşturalım çabasındayız. Her türlü desteğinize ihtiyaç duymaktayız” diyen Erkılıç, bu destekleri Yozgatlı hemşerilerine aktarmak amacında olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim