Yozgat İŞKUR İl Müdürlüğü’nde gerçekleşen imza törenine İŞKUR İl Müdürü Nevzat Atak ve projesi onaylanan Yozgatlı çiftçiler katıldı. İŞKUR İl Müdürü Atak, İŞKUR’un hibe desteğinden faydalanmak için proje başvurusu yapan çiftçilerden 27 tanesi engelli, bir tanesi eski hükümlü olmak üzere toplam 28 vatandaşın destek almaya hak kazandığını söyledi.
Nevzat Atak, çiftçilerin 29 bin ile 30 bin lira arasında destek alacağını ve proje sözleşmesi imzalandıktan sonra 1 ay içerisinde çiftçilerin hayvanlarını satın almak zorunda olduklarını ifade etti. İmza töreninde konuşan Nevzat Atak, projeden faydalanmak isteyen çiftçilere önemli uyarılarda da bulundu. Projeyi istismar etmek isteyenlere karşı ciddi yasal yaptırımlar olduğuna dikkat çeken Atak, hiçbir çiftçinin bu yolu denememesi gerektiğini ve yasal yaptırımlarda ciddi zararlar göreceğinin altını çizdi. 
İŞKUR İl Müdürü Atak, “Almış olduğunuz hayvanların küpe numaraları üzerinden geçmişini sorguluyoruz. Kendinize ait hayvanları başka birisine satmış gibi gösterip, tekrar proje yoluyla satın aldığınızda bu tespit ediliyor ve ciddi yasal yaptırımlar ile cezalandırılıyorsunuz” diye konuştu. 
Nevzat Atak, devletin iş kurmak ve geçimini sağlamak isteyenlere bu proje desteğiyle ciddi bir imkan ve katkı sunduğunu belirterek,
 “Devlet bu konuda ciddi bir kaynak aktarıyor sizde bu hayvanları büyüterek daha çok katkı sağlamaya ve işinizi büyütüp, geçim sağlamaya gayret edin. İkametlerinizi değiştirmeyeceksiniz.  Sözleşmede hangi cins belirtilmişse o hayvanlar alınacak, eğer projede yazan hayvan yerine farklı bir cins alınacaksa o da bize dilekçeyle belirtilecek ve onay alınacak. Faturasız satış söz konusu olmayacak ve hayvan küpeleri çiftçilerin işletmelerinin üzerine geçecek. Bize haber vermeden ikamet yerinizi değiştirmeyeceksiniz, hayvanlarınızı değiştiremeyeceksiniz ve bu hayvanlardan birisi ölürse yerine yeni hayvan almak zorundasınız” ifadelerini kullandı.
 Nevzat Atak, alınan hayvanların en az 3 yıl hiçbir şekilde satılamayacağını ancak yavrularının veya sütünün satılabileceğini söyledi ve bu konuda da kurumun sıkı bir denetim ağının söz konusu olduğuna değindi. Daha sonra proje yapan çiftçilerin sorularını da yanıtlayan Atak, proje sahipleriyle birlikte sözleşmeleri imzaladı. Atak, projeden faydalanmak isteyen  vatandaşların 10 Haziran 2016 tarihine kadar başvuru yapabileceğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim