Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan’ın seçim öncesi projelerinden olan, her fırsatta dile getirdiği ‘Engelli Yaşam Merkezi’ projesinin uygulanacağı alan belli oldu. Arslan, kent merkezinde dev avantajlı grupların hayatını zorlaştıracak her türlü yapılaşmanın önüne geçmeye çalıştıklarını belirterek, bu proje sayesinde engellilerin dört duvar arasından kurtulmuş olacağını söyledi.

ENGELLİLERE ÖZEL PROJE

Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi arkasında, İş Geliştirme Merkezi yanında bulunan belediyeye ait halı sahanın ‘Engelli Yaşam Merkezi’ne dönüştürüleceğini kaydeden Arslan, tesiste engellilere her türlü sosyal imkanın sunulacağını söyledi.
Engelli Yaşam Merkezi’nin fiziki yapısından,  sağlayacağı imkanlara özelliklerinden bahseden Arslan, şu bilgileri verdi:
“Yozgat, nüfusuna göre Türkiye’nin en fazla engellisine sahip şehirlerinden bir tanesi. Göreve gelmeden önce ziyaret ettiğimiz, dinlediğimiz, sorunlarını, beklentilerini öğrenmeye çalıştığımız öncelikli kesim engelliler oldu. Engelliler toplumun önemli bir kesimini oluşturmalarına rağmen daha çok yaşamlarını imkansızlıklar yüzünden dört duvar arasında geçirdiklerini müşahede ettik. Engelli Yaşam Merkezi, öncelikle engellileri dört duvar arasındaki karanlık dünyalarından kurtarmak amacıyla hazırlanmış bir proje. Merkez tamamen engelliler izin tasarlanacak. Kullanılacak alet ve edevatlar engellilerin kullanacağı şekilde olacak. Binada her türlü sosyal imkanlar sunulacak. Merkeze gelen engelli kardeşlerimiz burada kendilerini özgür ve rahat hissedecekleri alanlarda hoşça vakit geçirecek. Böylelikle engellilerin hayata bağlanmasında önemli bir sosyal projenin de adımını atmış olacağız.”

Editör: TE Bilişim