Kendisi tarafından yaptırılan Uğur Bektaş Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okulu’nda eğitim gören öğrencileri önce yemekhanede ziyaret eden Uğur Bektaş, burada bir süre öğrenciler ile sohbet etti. Öğrenciler, çiçek ve yine engelli öğrenciler tarafından yapılan el emeği makat terlikten Bektaş’a günün anısına hediye edildi. 
Hediyeler karşısında duygulanan Bektaş, “İyi ki böyle bir okulun yapılmasına vesile olmuşum. Burada eğitim gören çocuklarımızı görünce oldukça duygulandım ve şuanda çok duygu dolu anlar yaşıyorum. Ben de bir engelli ağabeyiyim. 10 yaşına kadar koşup oynayan kardeşim biranda tek bacağına felç geldi. Ben engelli ailelerinin neler yaşadığını biliyorum ve onlara Allah sabır versin diyorum” dedi. 



Öğrencileri sınıflarında da ziyaret eden Bektaş, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, Yıllardır hayalinde bir okul yaptırmak olduğunu ve yaptıracağı bu okulun da özel bir okul olması için çaba sarf ettiğini ve Allah’ın kendisine Özel Eğitim Merkezi Okulunu yapmamı nasip ettiğini söyledi. Engellilerin de toplumun birer parçaları olduğunu belirten Bektaş, ‘’Engelli vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgileneceğim ve engellilerin yaşam şartlarının düzeltilmesinde etkin rol oynayacağım. Engelsiz bir Yozgat için gayret göstereceğim’’ dedi. 
Her insanın bir engelli adayı olduğu realitesinin unutulmaması gerektiğine vurgu yapan Bektaş, ‘’Yaşamın her alanını engelli vatandaşlarla paylaşmalıyız, sevinçte ve tasada beraber olmak temel felsefemiz olmalıdır. Bir milletin gelişmişlik seviyesinin ve çağdaşlık ölçüsünün en önemli parametrelerinden birisi sosyal hayatta engellilere sağladığı imkan ve kolaylıklardır.  Engelli vatandaşlarımıza gösterilen anlayış, ilgi ve hoşgörü uygar bir toplum olmanın gereğidir. Diğer yandan tüm vatandaşların sunulan fırsat ve olanaklardan eşit derecede yararlanmaları hukuk devletinin olmazsa olmazlarındandır. Bu durum aynı zamanda engelli insanlarımızın yaşama sevinçlerini kaybetmeden, üreten, katkıda bulunan, hayatın bir parçası olduğunu hisseden ve yaşayan, aktif fertler olarak toplumsal hayatta kendilerine verilecek rolleri üstlenmelerini ve güçlerini küskünler ordusu olarak değil, toplumun bir parçası olarak ortak akla dönüştürmelerini de sağlayacaktır. Şüphesiz bir milletin huzur ve barışı, içerisinde barındırdığı tüm bireylerin mutluluğuyla orantılıdır. Günümüzde engelli vatandaşlarımızın istedikleri ortamı tam anlamıyla hazırladığımızı ve onlara gereken önemi verdiğimizi söylemek zor görünmektedir.



Editör: TE Bilişim