Orman Haftası kutlamalarının finali adına yakışır şekilde oldu. Güneşli bir Yozgat hafta sonunda 3 bin fidan Yozgatlılara ücretsiz olarak dağıtıldı.

            Cumartesi günü saat 13:00’de Cumhuriyet Meydanı’na araçlarla getirilen fidanlar halka dağıtıldı. Dağıtıma İl Çevre ve Orman Müdürü Birol Ayyıldız da katıldı.

            Yaşlıların, gençlerin ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği fidan dağıtımı renkli görüntülere sahne oldu.İl Çevre ve Orman Müdürü Birol Ayyıldız, Orman Haftası münasebetiyle vatandaşlara toplam 6 bin fidanı ücretsiz olarak dağıttıklarını söyledi.

            Ayyıldız; “2008 yılından itibaren bakanlığımız koordinatörlüğünde tüm Türkiye’de başlatılan Ağaçlandırma seferberliği ile 2012 yılı sonunda Yozgat için hedefimiz 50 Bin 600 Hektar yeni saha elde etmek olacaktır. Tüm kurum ve kuruluşlar, mahalli idareler, sivil toplum kuruluşları, medya ve vatandaşlarımızın destek ve katılımı ile yürütülmekte olan Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında son üç yılda 29 bin 661 hektar alanın ağaçlandırılması tamamlanmış ve bu sahalara 21 milyon 164 bin adet fidan dikilmiştir. 2010 yılında diktiğimiz 8 milyon 876 bin 719 adet fidan ile Türkiye beşincisi, 607 Km ile yol boyu ağaçlandırma birincisi olduk” dedi.

Editör: TE Bilişim