11 ayın sultanı Ramazan Ayı’nda bir başka heyecan sarar Sarıkaya’yı,  Ramazan alışverişlerinin yapıldığı, her akşam iftar sofralarında ayrı yemeklerin pişirilmeye çalışıldığı bu mübarek aydaki tek vazgeçilmez ise Ramazan Pidesi.. Hurma, zeytin gibi Ramazan Pidesi de eksik olmaz sofralarda. 11 ay boyunca ekmek yiyen ve Ramazan pidesini özleyen Sarıkayalıların bu özlemini Sarıkaya’da bulunan ekmek fırınlarının lezzet dolu pidesiyle bitiriyor.
Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte pide satışlarında da büyük bir artış olduğu gözlemleniyor. İlçemizde uzun yıllardır fırıncılık yapan Kerikçioğlu Ekmek Fabrikası sahibi Kadir Kerikçioğlu, Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte pide satışlarının arttığını ifade etti. Ayrıca yeni yerleri eski Halk Bankası yeri ve Sarıkaya Belediyesi karşısında Sarıkayalılara hizmet verdiklerini belirten Kerikçioğlu, Ramazan pidesinin kâğıt poşet içinde satılması gerektiğini söyledi.
Kerikçioğlu, verdiği açıklamada şunları kaydetti: “Ramazan Pidesi fırından çıktığında oldukça sıcak olduğu için müşterinin elini yakabiliyor. Ayrıca sıcak halde gazete kâğıdına sardığımızda ise gazetede bulunan yazıda kullanılan kimyasallar pideye bulaşabiliyor. Bunu düşünerek şeffaf kâğıtla pideyi buluşturup sıcak pidenin daha sağlıklı şartlarda müşteriye ulaşmasını ve hamurlaşmasını önlemiş oluyoruz. Ramazan ayında Müşterilerimize en iyi hizmeti vermek için çabalıyoruz. Bu uygulamadan ise müşterilerimiz çok memnun olduklarını dile getiriyorlar. Ramazan ayına özel fırınımızda tatlı satışlarımız da devam etmektedir.
Tatlı ustamız Paşa Özer’in lezzetli tatlılarının Sarıkayalı vatandaşlarımız tadına bakmasını istiyoruz. Yeni yerimizde ve yeni hizmet anlayışımızla Sarıkaya’ya en iyi ve en sağlıklı unlu ürünlerimizi sunmaya çalışıyoruz. Yıllardır bize ilgi gösteren vatandaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. İlerleyen günlerde çeşitli hizmetlerimizle karşınıza çıkacağız” diye konuştu.
Vatandaşlara daha iyi bir hizmet vermek için ve Ramazan Ayı’nda yoğun olarak çalışacaklarını dile getiren Kerikçioğlu, bu yıl ki Ramazan Ayı’nın hayırlara vesile olmasını dileyerek Sarıkayalı vatandaşların Ramazan Ayı’nı kutladığını ifade ederek sözlerini sonlandırdı.

Editör: TE Bilişim