Yozgat’ta asayiş ve trafik hizmetlerinin yanı sıra gerek Toplum Desteklik Polislik Şubesi gerekse diğer birimleri olmak üzere sosyal projelere imza atan Yozgat Emniyeti, genel müdürlük tarafından başlatılan projeden Yozgat’ı da mahrum etmedi.
Yozgat Emniyet Müdürlüğü tarafından yaşları 11 ile 14 arasında olan çocuklar Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında üç ili kapsayan izcilik kampı ve gezi programına çıktı.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen uğurlama törenine Emniyet Müdürü Saim Akpınar ve birim müdürleri ve çocukların aileleri de katıldı.
Çocuklar, Akpınar’a çiçek vererek teşekkür etti.

Emniyet Müdürü Saim Akpınar; “Emniyet Genel Müdürlüğü'nce; 11-14 yaş arasındaki çocuklar, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Asayiş Dairesi Başkanlığı ve Türkiye İzcilik Federasyonu ile ortaklaşa yürütülen 'Kardeşiz Projesi' kapsamında 8'er günlük 4 dönem halinde, toplam 16 ili kapsayan Bolu, İstanbul ve Çanakkale illerine yönelik izcilik kampı ve gezi faaliyetleri planlanmıştır” dedi.

Proje kapsamında, Yozgat’tın da yer aldığı 4’üncü grubun 2-9 Eylül tarihlerinde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü öncülüğünde okul idareleri tarafından belirlenen 11-14 yaş aralığındaki 40 öğrenci ile katılım gösterileceğini kaydeden Akpınar, öğrencilerin bu gün sabahtan (02 Eylül) itibaren yola çıkacaklarını söyledi.
Akpınar şu bilgileri verdi: “Emniyet Müdürlüğü olarak yaptığımız çalışmalarda geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin bu tip sosyal ve kültürel etkinliklere dahil edilerek gelişimlerine olumlu yönde katkılar sağlamak, hayatlarındaki hedeflerine ulaşmalarında yeni vizyon ve bakış açıları kazandırmak suretiyle, topluma ve ailelerine faydalı birer birey olmalarına yardımcı olmak, bu sayede suç ortamlarından uzak tutmak amaçlanmaktadır. 

Gençlerimiz, yapılacak bu proje sayesinde şehrin monotonluğundan kurtulacak, takım çalışmalarında bulunacak ve birlikte doğal yaşam alanlarında hayatlarını idame etmelerini öğrenmeleri sağlanacaktır. Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan tüm bu çalışmalar ile ilimizde güven ortamının tahsis edilmesi, vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşamalarının sağlanması temel amaçtır. Özellikle gençlerimize yönelik bugüne kadar yapılan etkinlikler ile onları korumak ve kollamak, onları alternatif ilgi alanlarına yönlendirmek, bu sayede de suç ortamından uzak durmaları sağlanmış, bundan sonraki faaliyetlerde de bu tecrübeler değerlendirilerek gençlerimiz en büyük önceliğimiz olacaktır.Bilinçli gençlik, güvenli gelecek, hep birlikte daha güçlü Türkiye.”

Editör: TE Bilişim