İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamayla geçtiğimiz günlerde Yozgat Merkez’de meydana gelen olaylarla ilgili yapılan çalışma ve operasyonlar hakkında kamuoyuna bilgi sundu. 
Bu kapsamda geçtiğimiz hafta Lise Caddesi Birlik Market önünde meydana gelen  “Kasten Yaralama-Tehdit” olayı ile ilgili olarak;  
Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince olayın aydınlatılmasına ve şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik yapılan araştırmalar sonucunda Müşteki K.B.(24)’yi kesici aletle yaralayan Suça Sürüklenen Çocuk Y.E.A. (17) yakalanarak adli makamlara intikal ettirildi tahkikatın Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütüldüğü bildirildi. 
Yine İl Merkezi’nde meydana gelen ikamette hırsızlık olayı ile ilgili olarak ise Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince olayın aydınlatılmasına ve şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik yapılan araştırmalar sonucunda, İl Emniyet Müdürlüğü “Olayın şüphelisinin O.I.(39) olduğu tespit edilmiş, şüpheli şahıs yakalanarak adli makamlara intikal ettirilmiştir, tahkikat Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmektedir” açıklamasını yaptı. 
İl Emniyet Müdürlüğü yine kent merkezinde yaşanan cinsel taciz olayı ile ilgili olarak ta  Müşteki D.H.E(20)isimli bayanın vermiş olduğu eşkal bilgileri doğrultusunda harekete geçerek N.Ö(77)isimli şahsı yakalayarak gerekli adli işlemlerin ardan, YozgatCumhuriyet Başsavcılığı’na sevk etti. Köpeği çalınan bir vatandaşın ihbarını değerlendiren emniyet ekipleri ayrıca pitbul cinsi köpeği çalan şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik yaptığı araştırmalar sonucunda şüpheli D.T(19) yi yakalayarak şüpheliyi Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk etti ve köpeği sahibine teslim etti.

Editör: TE Bilişim