Çelikel, yaptığı açıklamada “Yozgat’ta emlak ve konutlarda müteahhit firmaların vermiş olduğu fiyatlardan yüzde 10-15 aşağıda satışlarımız devam ediyor” dedi.
Emlakçıların müteahhit firmalarla yaptığı anlaşma gereği konutları indirimli olarak satabileceğine kaydeden Çelikel, şunları söyledi:
“Bizdeki fiyatlar her zaman için müteahhit firmalardan daha aşağı olur. Bizim opsiyonlarımız ve özel olarak indirimlerimiz var. Müteahhit firmadan 3+1 daireyi 150’den aşağıya alamazken emlakçılarda pekala yüzde 15 indirimle alabilirler.”
Yozgat’ta konut satışlarında durgunluk yaşandığına dikkat çeken Çelikel, bunun sebebini ise şöyle açıkladı:
“Yozgat’ta konut satışlarında bir durgunluk var. Bunun sebebi iskan raporu, tapu, banka kredilerinde yaşanan sorunlardan kaynaklanıyor. İnsanlar tamamlanmış sorunsuz ev almak istiyor. Bunda da haklılar. İnsanlar ev aldıktan sonra sorun yaşamak istemiyor. Biz de bu durumdan mağdur oluyoruz. Nihayetinde aracı olarak insanların muhatabı oluyoruz. Sorumluluk taşıyoruz. Müteahhitten önce insanlar emlakçıyı buluyor.”

BAYRAMA ÖZEL
KAMPANYA


Emlakçılar Derneği Başkanı Asım Çelikel, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde komisyon miktarına yüzde 2’den 1’e düşürdüklerini söyledi.
Çelikel şöyle konuştu: “Ayrıca bayram için kampanya başlattık. Ev alan kişiden yüzde 2 yerine yüzde 1 komisyon alacağız. En azından alacağımız komisyonun yarısını insanlar tapu masrafı olarak kullanabilsin. Bu vesile ile tüm Yozgatlı hemşerilerimin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.”
Editör: TE Bilişim