Mutafoğlu Mahallesi’ne inşa edilen sosyal tesisler ve aktarma istasyonunun açılışına Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, başkan yardımcıları, daire müdürleri, temizlik işçileri ve vatandaşlar ile mahalle muhtarları katıldı.

Açılış öncesi konuşan Yozgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ömer Duyar, belediye tarafından temizlik işçilerinin kullanabileceği toplam alanı on beş bin metrekareden oluşan yeni bir sosyal tesis ve aktarma istasyonu inşa edildiğini söyleyerek, yaklaşık 500 metre kare sosyal tesisin içerisinde temizlik işçilerinin kullanabileceği yemekhane, mescit, mutfak, soyunma odaları, idari ofisler ve duş kabinleri bulunduğunu aktardı.
Günlük 110 ton evsel atık, günlük 1 ton tıbbi atık ve günlük 40 metre küp çöp suyu sterilize ettiklerini hatırlatan Ömer Duyar, “İşçilerimize böyle bir tesisi armağan eden belediye başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.
Belediye Başkanı Kazım Arslan ise görev geldiğin gün temizlik işçilerine böyle bir tesis sözü verdiğini söyledi. Başkan Arslan, bir sözünü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını kaydederek,

“Onlar her gün evimizi yani Yozgat’ı temizliyor ama biz her gün ısrarla daha fazla batırıyoruz. Onlara yakışan bir tesis oldu. Güle güle kullansınlar” diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, hep birlikte tesisin kurdelesini keserek tesisi hizmete soktu.

Editör: TE Bilişim