Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, Karabük'te yaptığı konuşmada her zaman çalışanların haklarının tam noksansız olarak verilmesi, çalışma başarısının emek ve sermayenin uzlaşmasından yana olduklarını söyledi.
    BBP Genel Başkan Yardımcısı, Yeminli Mali Müşavir Selahattin Şenliler, Karabük İl Teşkilatını ziyaret ederek, İl Divan Toplantısına katıldı.
    Selahattin Şenliler, Karabük'te yaptığı konuşmada, ülke meselelerine olduğu kadar yerel sorunlarla da yakından ilgili olduklarını söyledi.
    Şenliler; ““ Ülkenin meselesine ne kadar ilgili isek, Karabük'teki yerel meselelere de o kadar ilgili olmak durumundayız. Burası aynı zamanda bir sanayi şehridir.
    Karabük Demir Çelik işletmesinin bölge insanının kaderine ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Karabük'e hayat veren, sadece orada çalışan işçilerin değil, esnafın,çiftçinin, köylünün, memurun da Kardemir'den beklentisi vardır.
    Biz Büyük Birlik Partisi olarak emeğe saygıyı, emeğin kutsallığını, alınterinin değerini her şeyin üstünde tutan bir anlayışa sahibiz. 'İşçilerin hakkını alnının teri kurumadan veriniz' diyen bir anlayın ve kültürün sahipleriyiz” dedi.
    Şenliler şöyle konuştu: “Ülkemizde geçmiş dönemlerde, işçi haklarını istismar eden, alın terini, el emeğini istismar eden, onları ideolojik bir kamplaşma içinde tutmak isteyen ve işçilerin haklı isteklerini, sosyalist dünya görüşüne kurban etmek isteyen süreçler yaşanmıştır.
    Özellikle militan sol ideolojik hareketler, yıllarca işçilerin hak arama mücadelesini, emek mücadelesini su istimal ederek bu mücadeleyi bir 'proleterya diktatörlüğü' inşa etmek için kullanmışlardır.
    Biz BBP olarak çalışanların haklarının tam noksansız olarak verilmesini, çalışma barışının, emek ve sermayenin uzlaşmasında her iki tarafında  hakkına razı olması şuuru içinde toplumsal barışa katkı sağlayacağına inanıyoruz.
    Bu manada işçilerin kazanılmış haklarının gasp edilmesini önlemek için, taşeronlaşma adı altında, çalışanların sosyal haklarının törpülenmesine meydan vermemek için hem işçilerin hem de işverenin 'hakkına razı olması' düsturunda şaşmamalarını istiyoruz.
    Özellikle Karabük Demir-Çelik işletmelerinde son zamanlarda yaşanan işten çıkartmaların toplumsal barışı zedeleyeceğine inanıyoruz.
    Hem işveren tarafın, hem de çalışanların ortak paydası ülkemiz olmalıdır. Ne işverenlerimizin vahşi kapitalizmin sömürüsü anlayışı ile hareket ettirmelidirler, ne de çalışan işçilerimiz servet düşmanlığı etmelidir.
    Üretimin artması, çalışanların sosyal haklarının sağlanması insanca yaşama standartlarına ulaşılması ancak 'hakka razı olmak' birbirinin hak ve hukukuna saygı göstermek  esasından geçer” dedi.
     BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler Karabük Alperen Ocaklarına bağlı gençlerle sohbet ederken “Alperenlik ruhu bir medeniyet inşa etme ruhudur.
    Osman Gazi'nin Kuran-ı Kerim olan odada ayaklarını uzatıp yatmayışı, Sultan Abdülhamit'in Filistin'de toprak satın almak isteyen Yahudilere 'Kanla aldık, kanla satarız' cevabı, Alperenlik ruhudur.
    Vatanın bölünmezliği, milletin birlik ve beraberliği, dilimizin Türkçe oluşu, coğrafyamızın veMisak-ı Milli hedeflerimizin bizim Alperenlik mayamızı oluşturan temel değerlerdir. 'Türk-İslam Birliği' savasının davacısı olan Akperenler bir bayrak gibi lekesiz, gölgesiz, tertemiz olmalı, toplumda parmakla gösterilen örnek şahsiyetler  olmalıdır.
    Alperenler bulundukları her ortamda öne çıkan, insan olmalıdır.
    Okulda öğrenci ise en başarılı öğrenci olmalı,  fabrikada işçi ise en çalışkan işçi olmalı, esnaf ise ben siftah ettim, komşumdan satın al diyebilen bir şuur içinde olmalıdır.
    Ülkemizi bölmek - parçalamak isteyen mihraklara, milletimizi birbirine düşürmek isteyen hainlere karşı çok uyanık olmak zorundayız.
    Zorlama metotlarlarla, 300 kelimelik aşiret dilinden 'millet yaratmak' isteyenlere, bunlara çanak tutan gafillere karşı çok uyanık olmak zorundayız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim