Yozgat’ın Kadışehri İlçesi’ne bağlı Elmalıçiftliği Köyü, sağanak yağışın yol açtığı sel baskını köylülere korku dolu anlar yaşattı. Bin 720 rakımlı köyde yaklaşık 30 dakika etkili olan sağanak yağışın köyün üzerine büyük bir gürültüyle geldiğini söyleyen köy muhtarı Ömer Ersoy, köyün tam ortasından geçen kanalın yetersiz kalmasından dolayı sel sularının taşkınlara neden olduğunu ileri sürdü.

30 DAKİKA SÜRDÜ, ALLAH KORUDU

Muhtar Ersoy, sağanak yağışın yaklaşık 30 dakika etkili olduğunu belirterek; “Tam 30 dakika süren sağanak yağış sele neden oldu. 17 metre yüksekliğinde, bir metre yüksekliğindeki sel suları bir anda köyü etkisi altına aldı. Eğer sağanak yağmur 30 dakika değil de daha fazla devam etseydi, köy sel suları ile tamamen yerle bir olur, can kayıpları yaşanabilirdi.”

ZARAR BÜYÜK!

Sağanak yağışlar sonucu oluşan sel sularının köyün tam ortasından geçen kanaldan taşarak, taşkınlara neden olduğunu belirten Ersoy, sel nedeni ile bir hayvanın telef olduğunu, maddi zararın yaşandığını kaydetti.
Ersoy; “Bir büyük baş hayvanın telef olduğu selde, köylülerin yaz boyunca elde ettiği mahsul ıslandı. Bununla beraber evlerde ve köy meydanında ciddi zarar oluştu” diye konuştu.

ERSOY: “KANAL YETERSİZ”

Köy Muhtarı Ömer Ersoy, köyde bulunan kanalın yetersiz gelmesinin sel sularının etkisini artırdığını söyledi.
Ersoy, kanalın kış mevsiminde kar sularına dahi yetersiz geldiğini belirterek, şunları söyledi:
“Daha önce DSİ yetkililerine durumu bildirdim. Köyden geçen kanal yetersiz geldiği için kar suları için de yetersiz geliyor. 30 dakikada yağmur köyümüzü talan etti, eğer daha fazla devam etseydi, zarar sadece mal kaybı ile kalmaz, can kaybı da yaşanırdı, Allah korudu” diye konuştu.
Elmalıçiftliği Köyü Muhtarı Ömer Ersoy, sel sonrası AFAD yetkililerinin gelerek köyde zarar tespiti yaptığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim