Sarıkaya’da akaryakıt sektörünün tanınan isimlerinden ve önde gelen iş adamlarından Aydın Erkal’ın oğlu, genç girişimci Fatih Erkal ilçeye yeni ve modern bir tarım tesisi kazandırdı. Bu tarım tesisinde buğdaylarınız el değmeden sağlıklı ve güvenilir bir şekilde eleniyor.
Özlem Akaryakıt Tarım, Nakliye ve Hayvancılık LTD. ŞTİ. Yöneticisi Fatih Erkal, yaptığı açıklamada, Özlem Akaryakıt Tarım, Nakliye ve Hayvancılık LTD. ŞTİ. olarak Sarıkaya’da ilk ve tek modern selektör buğday eleme tesisini kazandırdıklarını belirtti.  
Tesislerinde buğday eleme makinelerimiz son sistem teknoloji ile tasarlandığının altını çizen Erkal,  “Çiftçilerimizin hızlı ve güvenilir bir şekilde hububat, bakliyat ve tohum ürünlerini el değmeden özünü bulmaktayız. Ayrıca istenilen kilogramlarda torbalama yapmaktayız. Bunların yanı sıra, un, yem, gübre satışlarımız da mevcuttur” ifadelerine yer verdi.
Erkal, açıklamalarında şunları kaydetti: “Yeni yapmış olduğumuz bu tesisimizde hububat, bakliyat, tohum ve yağlı tohum ailesinde yer alan kuru sebzelerin hasat esnasında ve hemen sonrasında ürüne karışan toz, taş, toprak, saman, cam, ve bunun  gibi ürün harici maddeleri ayırabildiği gibi ortalama üründen küçük, az yetişmiş, kırılmış, yabani, tohum, zedelenmiş tohum, veya başka mahsul tohumu gibi maddeleri de ayırabilmektedir. Bu ayırma işlemi mahsulün eni, boyu ve genişliği göz önüne alınarak yapıldığı gibi temizlik kalitesini arttırmak ve ürün sınıflandırmasını gerçekleştirmek içinde, ürün kütlesel ağrılığı ve rengini göz önüne alınarak yapılır.”
Erkal, konuşmalarını şu ifadeleri dile getirerek sonlandırdı: “Çiftçilerimizi yeni yapmış olduğumuz sellektör tesisimize bekliyoruz. Ayrıca çiftçilerimizin bütçelerine uygun bir şekilde hizmet vermekteyiz. Bu sayede ilçemize yeni ve modern bir tarım tesisinin de kazandırmanın haklı gurur ve sevincini de yaşıyoruz. İnşallah bu tesisimiz Sarıkaya’mıza hayırlar getirmesini, çiftçilerimizin de daha verimli ürün elde etmelerini temenni ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim