Bozok Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, ziyaretlerini sürdürüyor. İl yöneticileri ziyareti çerçevesinde Emniyet Müdürü Saim Akpınar’ı makamında ziyaret eden Özkan, Yozgat’ın ekonomik yapısına da önemli ölçüde tesir edecek projelerinden bahsetti.

YABANCI UYRUKLU LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ PROJESİ

Yozgat’ın üniversite gençliği bakımından da huzurlu bir kent olduğunu kaydeden Özkan, ‘Yabancı uyruklu lisansüstü öğrenci sistemi’ projesinden bahsetti.
Huzurlu bir şehre yurt dışından gelecek öğrencilerin huzur bulacağı gibi ekonomik girdi sağlayacağını kaydeden Özkan, projesi hakkında şu bilgileri verdi: 
“Gelişmiş ülkeler önce kendi etkilerinin yüksek olduğu hinterlantlarındaki ülkeler başa olmak üzere gelişmekte olan bölgelerden çok sayıda öğrenciye hizmet vermektedirler. Türkiye’nin de ziyadesiyle etkili olduğu Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinden devlet kontenjanı dışında özel öğrenci sayısında artış sağlaması gerekmektedir. Bu hedefe ulaşmak için kullanılabilecek iki temel strateji markalaşmak ve uluslararası trendlere uygun eğitim programları oluşturmak olarak belirlenebilir. Bu stratejiler ışığında üniversiteler yurtdışındaki fuarlara aktif bir şekilde katılmalı ve aktif uluslararası reklam/PR kampanyaları gerçekleştirmelidir. Biz bunu Kastamonu Üniversitesinde gerçekleştirdik.
Kastamonu Üniversitesinde şahsi gayretlerimle geliştirmiş olduğum yabancı uyruklu lisansüstü öğrenci sitemini Yozgat’ımıza uygulamak istiyorum. Şu an Kastamonu’da 32 dünya ülkesinden olmak üzere yaklaşık 650 lisans öğrencisine ve  çoğunluğu Arap Ülkelerinden oluşan 200 lisansüstü öğrencisine öğretim imkanı sağlamış bulunuyoruz. Aynı sistemi Bozok Üniversitesinde de hayata geçirmek istiyorum.  Böylece şehrimize doğrudan ekonomik katkı sağlanacaktır. Bu modelin Yozgat’ta uygulanması ile üniversitenin gelişim vizyonuna olduğu kadar kent ekonomisine de doğrudan katkı sağlanacaktır ki, bunun en önemli örneği görev yaptığım Kastamonu Üniversitesi’dir” diye konuştu. 
Özkan, ayrıca uluslara arası akademisyen hareketliğine de hız verilerek, Yozgat’ın ve Bozok Üniversitesinin dünyada tanınan, bilinen ve tercih edilen üniversiteler arasına girmesi sağlanacağını sözlerine ekledi.
Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretin sonunda Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Emniyet Müdürü Saim Akpınar’a, teşkilat mensupları adına Yozgat’ın huzurlu bir şehir olması adına yürüttükleri gayretli çalışmalarından dolayı başarı diledi.

Editör: TE Bilişim