İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşması yapan Vali Yurtnaç, 5-7 Mayıs tarihleri arasında Yozgat dışında yaşayan Yozgatlı işadamlarını doğdukları topraklara davet ettiklerini hatırlattı.
Yozgat’ın tanıtım eksiği olduğunu belirten Vali Yurtnaç, “Yozgat’ın dışarda ki algısı, buraya yatırım yapılabilir mi yapılamaz mı, Yozgat yaşanabilir bir şehir mi bu konuda Yozgat’ın fırsatlarını dışarıya izah etmek lazım. Bu algıyı ortadan kaldırabilmek adına Yozgat’ı dışarıda temsil eden insanlarla beraber olalım, Yozgat’ı fuarlarda temsil edelim diye çalışmalara başladık. Dolayısıyla Ocak ayı içerisinde İstanbul’da EMİTT Fuarına katıldık. Fuarımıza katılan Yozgatlı işadamlarımızı Yozgat’a davet ettik. Türkiye’nin birçok ilinde yüzlerce Yozgatlı iş adamı var. Biz ilk etapta İstanbul ve Bursa ağırlıklı olarak iş adamlarımızı buraya davet ettik. Her ilin dışarda yaşayan insanlarını memleketlerine çekmesinde büyük bir fırsat vardır. Bunun içinde gerekli çalışmaları yapmamız lazım. Bu tür bir çalışma her şehri ayağa kaldırmıştır. Bizim yaptığımız İşadamaları Zirvesi, farkındalık ve köprü kurma toplantısıydı. Biz gelen iş adamlarımıza Yozgat’ta ki fırsatları, devletin verdiği teşvikleri anlattık” dedi.
EKONOMİNİN BİR YÜZÜ DE TURİZM
Ekonominin bir yüzünün de turizm olduğunu hatırlatan Vali Yurtnaç, “Elimizde Roma Hamamı gibi çok büyük bir değer var. Bu değerin ilimize çok büyük bir katma değeri olacaktır. Roma Hamamının UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesine alınması için bir çalışma başlattık. Türkiye Turizm Tanıtma Platformu bizim bu çalışmalarımızı organize ediyor. Bir yandan da Sabancı ailesinin içerisinde olduğu Turkey ONE derneği bize ulaştı. Onları Sarıkaya’ya götürdük ve Roma Hamamında incelemede bulundular. Onlarda ilimizin tarihi değerlerini yurt dışında tanıtmak için ellerinden geleni yapacaklar. Yozgatlılarında bu işin içerisinde olması lazım” diye konuştu.
KONGRE VE SPOR TURİZMİNİN YENİ ADRESİ YOZGAT
Kongre ve spor turizminde Yozgat’ı ön plana çıkaracaklarını ifade eden Vali Yurtnaç, “Kongre ve spor turizminin yeni adresi Yozgat dedik. Hatta mübalağa ederek burasını Türkiye’nin Davos’u yapacağız dedik. Bunlar bir hedef çizgisidir. 9 tane termal kaynağımız var. Bunlardan sadece Sorgun’da bir çalışma var. Termal kaynaklarımızı kaliteli otellerle birlikte faaliyete geçirdiğimizde hem bürokratların hem de özel sektörün toplantı yapacağı bir yer olacak. Ankara’ya yakın olmasından dolayı Yozgat bu konuda çok avantajlı. Biz bu konuda termal tesisi bulunan illerle yarışacağız. Hızlı trenle birlikte Ankara Yozgat arası 55 dakikaya iniyor. Termal ile birlikte burada kongreler yapılacak ve spor turizmi de gündeme gelecek. Biz bu konuda da Çamlığı kullanacağız. Nasıl ki Antalya’ya kampa giden kulüpler varsa buraya da gelecekler. Yozgat’ın fırsatlarını, alternatiflerini çoğaltmamız gerekiyor. Tarım ve hayvancılık tabi ki olacak ama bunun yanında ilave fırsatları da bizim oluşturmamız gerekiyor” diye konuştu.
YOZGAT’I HAYVANCILIĞIN MERKEZİ YAPACAĞIZ
Yozgat’a birde hayvan hastanesi yapmak niyetinde olduklarını aktaran Vali Yurtnaç konuşmasını şu şekilde tamamladı;
“Bölgemiz hayvancılık merkezlerinden bir tanesi ama çevre illerinizin hiç birisinde hayvan hastanesi yok. Bunun peşinden hayvan pazarı, hayvan borsası, hayvan hanı yaparak burasını hayvancılık konusunda bir merkez haline getirmeyi planlıyoruz. Yanına ise bir fuar alanı oluşturmayı düşünüyoruz. Burası da il genelinde tüm bölgeye hitap eden bir fuar alanı olacak. Bunların tamamı bir düşünce istiyor. Bir şeyler yaparken hem bölgedeki insanlarla istişare edeceksiniz, hem raporları okuyacaksınız hem de geleceğe ilişkin vizyoner hedefleri ortaya koyacaksınız. Biz Yozgat’ta sivil toplum kuruluşlarımızla, meslek odalarımızla, kamu görevlisi arkadaşlarımızla, dolaştığımız esnaflarımızla bu güne kadar bunun alt yapısını oluşturduk. Bundan sonra da bu konuştuğumuz işleri faaliyete geçirmek için hep birlikte gerekli çalışmaları yapacağız. Bunları yaparken de kamuda hizmetin kalitesini, eğitim kalitesini artıracağız. Bu işler sadece binalar yapmakla olmuyor. Bizlerde kamu hizmeti üretenler olarak defolu hizmet üretmeyeceğiz. Vatandaşın menfaatini ve geleceğini düşüneceğiz”
Bu tür toplantılarda toplantıya katılanların kanaatini alacaklarını, il genelinde müteşebbislerin sorunlarını dinleyeceklerini belirterek çalışmalara yön vereceklerini ve il dışında oluşturulan potansiyel ile il genelindeki potansiyeli birleştirerek ilimizi kalkındıracaklarını sözlerine ekleyen Vali Yurtnaç, toplantıya katılanlara teşekkür ederek bu tür toplantıların devamının geleceğini söyledi.
Toplantıya, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Yozgatlı müteşebbisler, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, yatırımcı kuruluş temsilcileri ve daire müdürleri katıldı.
Öte yandan toplantıda yatırımcı kuruluş temsilcileri devletin ve kuruluşlarının yatırımcıya verdiği destek ve teşvikleri katılımcılara anlattı. 

Editör: TE Bilişim