İl genelinde bazı fırınlar 70 kuruş olan ekmeği 90 kuruş’a satmaya başladı. Yozgatlı fırıncı esnafı bayram öncesi ekmeğe zam gelebileceği sinyalini verdi.
Artan maliyeler ve ekmek üretiminde kullanılan ürünlere uygulanan zam sonucu ekmek satışından kar edemediklerini ve maliyetine ekmek satışı yaptıklarını öne süren Yozgatlı fırıncılar bayramdan sonra Yozgat’ta ekmeğin 90 kuruş’tan satışa sunulacağını söyledi.
Fırıncılar özellikle belli kalemlerde çok ciddi fiyat artışının söz konusu olduğunu ve toptancının tedarik ettiği hammaddeyi normal fiyatın çok üzerinde satışa sunduğunu beyan etti. 
Ülke genelinde en yüksek fiyat artışının yüzde 75 ile fındıkta daha sonra ise yüzde 30 ile buğdayda yaşandığına dikkat çeken fırıncı esnafı, “Bununla birlikte kepek, susam ve ekmek yapımında kullanılan gıda maddelerine de zam gelince ekmeğe zam yapmak kaçınılmaz oldu.
Özellikle bayramdan sonra Yozgat’ta ki tüm fırınlarda ekmeğe 20 kuruş zam gelecek ve ekmek 90 kuruş olacaktır. Bu sadece Yozgat için geçerli değil ilçelerdeki fırıncılarda aynı zammı uygulayacaklar” dedi.

Editör: TE Bilişim