Yozgat’ın yeni cazibe merkezlerinden Hükümet Konağı, Ağız Diş Sağlığı Merkezi, İmam-Hatip Kompleksi ve Kent Park güzergahında 13 derslikli ana sınıfı, ilk okul ve orta okuldan oluşan “Final Okulları” yeni eğitim yılına Erdoğan Akdağ Mahallesi, Şehit Nurullah Buldu Caddesi, Numara 14’deki adreste yeni öğrencileri ile başlaya hazırlanıyor.
Hazırlıkları büyük oranda tamamlanan okulun 2 ana sınıfı, 6 ilkokul, 5 de orta okul olmak üzere toplam 13 derslikten oluştuğunu belirten Başer, okulun son durumu, fiziki ve eğitim yapısı ile hedefleri hakkında İleri Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.
AKILLI TAHTALI SINIFLAR
Başer, ana sınıfından  başlamak üzere tüm sınıfların akıllı tahta ile donatıldığını belirterek;
“Sınıflarımızın tamamı akıllı tahta, internet, online görüşmeleri anında yapabilen (Final okulları ile yapabilen bilgisayar odası) teknik donanıma sahip bir okul. Aynı zamanda bilgisayar odasında diğer Final okulları ile sınava tabi tutacağız. Böylece eksiklerimizi belirleyeceğiz.
Ayrıca belirli bir düzeyden sonra İngilizce ve yanında öğrencinin kendini ifade edebileceği şekilde vermeyi düşünüyoruz. İnşallah en kısa zamanda faaliyete geçireceğiz.”
FİNAL OKULUNA
UYGUNLUK TESTİ
Başer, pek çok anne-babanın çocuklarına ana okulu mu yoksa ilk okul birinci sınıfa mı göndermekte kararsız kaldığı durumlarda Final Okuluna Uygunluk Testi’ni uyguladıklarını söyledi.
Başer, şunları söyledi: “Velilerimiz geliyor, 69 aylık ama birinci sınıfa mı gitsin, yoksa ana okuluna mı gitsin diye soruyor. Biz bununla ilgili kız ve erkek öğrenciye farklı farklı olmak kaydıyla ‘Final Okuluna olgunluk testi’ uygulamamız var. Biz bir teste tabi tutuyor, çocukla ilgili ana sınıfı ya da ilk okul gibi net bir şey söyleyebiliyoruz.”
SINIFLARDA YOK YOK!
Müzik dersinden resim dersine, Fen Bilgisi Laboratuarından kütüphaneye kadar her türlü imkana sahip sınıfların oluşturulduğunu belirten Başer; “Müzik dersimiz var. 10 kişilik sınıflar oluşturduk. Hem resim hem de müzik dersini 10’ar öğrenci şeklinde vereceğiz. 
Fen Bilgisi laboratuarımız var. Her türlü donanıma sahip. Her öğrencinin tek başına çalışabileceği ortam oluşturuldu. Onun dışında kütüphanemiz var. Kütüphanenin bir kısmını farklı bir şekilde oluşturup, ders çalışması sağlanacak. Yemekhane, kantin salonumuz var.
Okulumuzun yan tarafına spor salonu inşaatımıza başlayacağız. Şuan ruhsat aşamasında. Ruhsat alır almaz spor salonuna başlayacağız. Diğer kısımlara orta okul ve lise olarak düzenleyeceğiz. Projemizin tamamı öyle. Hazine arazisi için müracaat ettiğimiz 3 dönümlük arsaya açık tenis kortu ile halı saha yapacağız. Komple bir eğitim kompleksi olmuş olacak” diye konuştu.
RESMİ KAYITLAR BAŞLADI
Başer, resmi kayıtların başladığını duyurdu.
6 DÖNÜMDE EĞİTİM KAMPUSU
Okulun çevre düzenlemesinden sosyal donatılarına kadar her şeyi en ince ayrıntılarına kadar düşündüklerini kaydeden Mustafa Başer, şuan  tek binadan oluşan okulun, ruhsat işlemleri tamamlandığında 6 dönüm arazi üzerine muhteşem bir eğitim kampusuna dönüşeceğini belirtti.
Başer, şunları söyledi: “Okulun etrafında düzenlemeler yaptırdık. Okuldan spor salonuna direk geçiş yapacağız. Yaklaşık 6 dönümlük arazi üzerine kaliteli eğitim veren muhteşem bir eğitim kampusu oluşturmuş olacağız.
Okul içerisinde velinin sosyolojik alanı oluşturacağız. Veli gelecek spor salonunda, halı sahada oynayıp, duşunu alacak. Özel kafemiz olacak. Böylelikle öğrenci-okul arasında daha sağlam köprüler oluşturulmuş olacak.
Eğitim danışmanımız Doğan Cüceloğlu. Zaman zaman gelip velilerle, aile grupları ile toplantılar yapacak. Hem velilerle hem öğrencilerle bir aile havasında kolej havası oluşturulacak. Herkes bir biri ile samimiyet içerisinde aile birliği içerisinde muhteşem bir başarıya gideceğiz inşallah.”
ULUSLAR ARASI BAŞARI
HEDEFLİYORUZ
Dershanecilikle başlayan 30 yıllık tecrübe ve Türkiye dereceleri ile şekillenen başarıları Final Okullarında uluslarası başarıya dönüştürmek istediklerinin altını çizen Başer;
“Dershanedeki başarılarımız Türkiye içindeydi. Türkiye dereceleri elde ettik. İnşallah dünyadaki bilim olimpiyatlarında başarılı olabilecek öğrenciler yetiştireceğiz.
30 yıllık tecrübemizi ve hayalimizi okula aktaracağız. Bu bir hayaldi biz kendi çapımızda oluşturduk, buna Yozgat’ın da dahil olması lazım. İnşallah Yozgat da dahil olduğunda inşallah Yozgat değil, Türkiye değil dünyadaki bilim olimpiyatlarında, matematik olimpiyatlarında, resim yarışmasında, müzik yarışmasında dünyada derece elde edecek çocuklar yetiştirmemiz lazım. Eğitimde, dershanedeki öncülüğümüzü inşallah okulda da sürdürmek istiyoruz. Final’in bu yıl daha çok okul açmasının da katkısı olacak. Çünkü önce kendi aramızda online sınav yapacağız. Diğer Final’lerle öğrencilerimiz sınava girecek.
Şunda kutu gibi bir okul var. 20’şer ve 16’şar kişilik okullar var. Ana sınıfında olması gereken her şey var. Ana sınıfında akıllı tahta var, buradaki öğrenci akıllı tahta ile eğitim görecek. Görsel bütün olayları akıllı tahta ile görecek. Ana sınıfından 8’inci sınıfa kadar ne olması gerekiyorsa” diye konuştu.
TAM GÜN EĞİTİM VE 5 ÇAYI
Eğitimde başarıyı yakalamak için sabah 08.00’de başlayıp akşam 17.00’ye kadar süren sıkı bir eğitim programı uygulayacaklarını vurgulayan Final Okulu Müdürü Mustafa Başer; “Mesela tam gün alacağız öğrencileri. Öğle arası olacak, 5 çayı olacak, öğrenci ödevini bizimle birlikte yapacak. Evine ödev götürmeyecek. Bizim vereceğimiz kitapları okuyacak.
Üst düzey bir çocuk ilgilenilmesi gerekiyor, artı şeyler verilmesi gerekiyor, onunla özel ilgileneceğiz. Neredeyse 08:00- 17.00 arası tam bir eğitime tabi tutacağız her yönü ile. Yaşam ve Sınav başarısı müthiş bir slogan. Hayatta da başarılı olsun çocuk sınavda da başarılı olsun. Her yönü ile dört dörtlük bir başarıya ulaşsın. Hedef bu.
Tüm bunlar yetişmiş insan gücü ile oluyor. Yetişmiş insan gücü dediğimiz şey de öğretmendir.
Hayatımızı bu işe adadık. Dört dörtlük olacak. Bizim koordinatörlüğümüzde en güzel şekilde hedefine ulaşacak” ifadelerine yer verdi. 

Editör: TE Bilişim