Yozgat’ta üç bayan öğretmenin bir araya gelerek kurduğu eğitim merkezi, güvenli ortamıyla tercih ediliyor. Her yaş grubundan öğrencilerin farklı saatlerde ders aldıkları eğitim merkezinde A’den Z’ye her şey planlandı. Öğrencilerle birlikte ders yapan öğretmenler, sosyal ve kültürel faaliyetlere de katılım sağlıyor.

GİRİŞİMCİ KADINLAR

Yozgat’ta dershane kökenli öğretmenlik yapan  Esmeray Ercan, Duygu Adaş ve Merve Eren geçen yıl bir araya gelerek kurdukları İlk Adım Eğitim Merkezi’nde başarılı öğrencilerin yetişmesine katkı sağlıyorlar. Merkez bünyesinde oluşturulan aile ortamıyla, öğrencilere güvenli, rahat ve sakin bir ortamda ders işlemelerine imkan sağlanıyor.

6 BRANŞTA EĞİTİM

İlk Adım Eğitim Merkezi Müdürü Esmeray Ercan, 6 branşta eğitim verdiklerini aktardı. Yozgat’ta ilk kez eğitime yönelik bir merkez kurduklarını dile getiren Ercan, geçen yıl başladıkları çalışmalardan mesafe aldıklarına değindi. Bayan ağırlıklı öğretmenlerle hizmet verdiklerinin altını çizen Ercan, Türkçe, Matematik, İngilizce, Fen, Teknoloji ve Sınıf Öğretmenliği branşlarında eğitim desteği sunduklarını bildirdi. 30 öğrenciye eğitim desteği verdiklerini ifade eden Ercan, “Öğrencilerimizle bire bir eğitimler yapıyoruz. Öğrencilerimiz okuldan çıktıktan sonra merkeze gelip, ders çalışabiliyor. Bütün ödevlerine yardımcı oluyoruz. Yazılı öncesi hazırlık yapıyoruz. .Okulda gördüğü derslerle ilgili olarak konu tekrarları yaptırıyoruz” dedi.

Öğrencilerin okul başarısının artırılmasını, sınavlara hazırlayarak eğitimde kaynak temin etmeyi amaçladıklarını anlatan Ercan, pratik ders çalışmanın yanı sıra uygulamaya da önem verdiklerini söyledi.
Öğrencilerin okul başarısını artırmak ve eksiklerini gidermek amacıyla ders programı üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Ercan, “Çocukların yeni beceriler kazanmasına yardımcı oluyoruz. Öğrencilerimiz hazırlamış olduğumuz planlı çalışma programlarıyla ev ödevlerinde ve derslerinde daha başarılı ve yaşıtlarına göre daha dışa dönük oluyorlar.  Ders çalışma zamanları dışında öğrenciler, farklı konuda faaliyette bulunuyor. Birlikte çalışma alışkanlığını kazanan öğrencilerimiz, zamanı etkin kullanmayı da öğreniyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim